Subota, 30. rujna 2023.

Razbojnici se predstavili kao policajci, upali u kuću, ozlijedili i pokrali ukućane

Pošto su dvojica napadača fizički ograničavali kretanje oštećenih, treći počinitelj pretraživao je razne prostorije kuće te pritom ukrao novac i druge vrijedne predmete

- Advertisement -

U srijedu oko 21.30 sati počinjeno je razbojništvo nad 49-godišnjakom i 71-godišnjakom u Prhovcu, priopćila je međimurska policija.

Dvojica počinitelja najprije su pozvonili na ulazna vrata kuće oštećenih te su se pritom predstavili kao policijski službenici. Kada je oštećeni 71-godišnjak otključao te otvorio vrata, počinitelji su fizički nasrnuli na njega, a potom i na oštećenog 49-godišnjaka.

Pošto su dvojica napadača fizički ograničavali kretanje oštećenih, treći počinitelj pretraživao je razne prostorije kuće te pritom ukrao novac i druge vrijedne predmete.

- Advertisement -

Nakon toga počinitelji su se udaljili s mjesta događaja, dok su oštećene zaključali u kući te im onesposobili kućni telefon. Ukupna materijalna šteta procijenjena je na više stotina eura.

U opisanom događaju oštećeni 49-godišnjak lakše je ozlijeđen, dok je oštećeni 71-godišnjak zbog zadobivenih teških ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u čakovečkoj bolnici.

Trenutno se provode intenzivne mjere traganja kako bi se pronašli počinitelji razbojništva.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti