Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Regionalnom centru za gospodarenje otpadom Piškornica odobrena prva EU sredstva

Piškornica uspješno privodi projekt prema završnoj fazi realizacije, a za svrhu upravljanja projektom, odobreno joj je 188.936,41 kuna

Preporučujemo

Tijekom siječnja Piškornica je primila dopis Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kojim se odbija prijedlog Općine Koprivnički Ivanec za ukidanje rješenja I. izmjena i dopuna lokacijske dozvole za RCGO Piškornica.

Piškornica je u ožujku prošle godine zatražila od Ministarstva izdavanje rješenja I. izmjena i dopuna lokacijske dozvole za RCGO.

Izmjene i dopune odnose se na promjenu tehnologije obrade otpada, smanjenje kapaciteta MBO postrojenja i odlagališta te definiranje faznosti građenja. Izmjene zahvata provedene su isključivo zbog unaprjeđenja tehnologije obrade otpada, čime se postiže bolja obrada otpada i smanjenje utjecaja na okoliš.

Općina Koprivnički Ivanec je u kolovozu prošle godine zatražila ukidanje tog rješenja, koje je ranije u lipnju postalo pravomoćno. No, Ministarstvo je prijedlog Općine odbilo radi neosnovanih navoda, dakle potvrdilo lokacijsku dozvolu za RCGO Piškornica.

Piškornica uspješno privodi projekt prema završnoj fazi realizacije. Tako je, temeljem potpisanog ugovora o dodjeli bespovratnih EU sredstava, Piškornica u prosincu 2020. zatražila prvu isplatu bespovratnih sredstava te joj je, za svrhu upravljanja projektom, odobreno 188.936,41 kuna iz EU fonda Konkurentnost i kohezija.

Ovime je potvrđen visoki stupanj realizacije projekta RCGO Piškornica pred kojim je objava postupaka javne nabave za projektiranje i izgradnju, tehničku pomoć i vođenje projekta, nadzor nad radovima te informiranja javnosti, promidžbe i vidljivosti projekta, ističu iz Piškornice d.o.o.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti