Utorak, 30. svibnja 2023.

Riješen misterij: ubio nesretnog Hatlaka, sakrio tijelo i ukrao automobil

Utvrđena je osnovana sumnja da je 44-godišnjak unaprijed isplanirao počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva

Policija je objavila nove detalje vezane za smrt 56-godišnjeg Željka Hatlaka.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave varaždinske, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom, osumnjičenim za kazneno djelo teškog ubojstva iz koristoljublja te za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Utvrđena je osnovana sumnja da je 44-godišnjak unaprijed isplanirao počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva. Naime, doputovao je u Varaždin nekoliko dana ranije, došao na kućnu adresu 56-godišnjaka gdje je sačekao njegov dolazak te iz neposredne blizine ispalio više hitaca iz vatrenog oružja koji su usmrtili 56-godišnjaka.

Tijelo 56-godišnjaka je zatim sakrio te počeo rasprodavati njegovu pokretnu imovinu.

Nadalje, 44-godišnjak se nakon toga osobnim vozilom ubijenog 56-godišnjaka uputio na područje Policijske uprave karlovačke gdje je ranije neprijavljeno prebivao, a u namjeri daljnjeg korištenja predmetnog vozila koje je policija pronašla 8. ožujka 2023.

Tijekom opsežnog kriminalističkog istraživanja poduzet je niz mjera i radnji u cilju pronalaska počinitelja kaznenih djela i materijalnih dokaza kojom prilikom je provedeno više pretraga kuća i prijevoznih sredstava koje je koristio osumnjičeni 44-godišnjak. Prilikom pretraga i očevida pronađeno je vatreno oružje kojim je ubijen nesretni Željko Hatlak.

“Osumnjičenom 44-godišnjaku je od 4. ožujka rješenjem suca istrage Županijskog suda u Karlovcu određen istražni zatvor poradi sumnje u počinjenje kaznenih djela počinjenih na području Policijske uprave karlovačke, dok se poradi kaznenih djela teškog ubojstva iz koristoljublja i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari dana 31. ožujka Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnosi kaznena prijava protiv 44-godišnjaka”, stoji u policijskom priopćenju.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti