Petak, 12. srpnja 2024.

Roko Bacinger nova je golmanska nada, već sada je skrenuo veliku pozornost na sebe

Prvo sam počeo kao igrač, kao i svi drugi htio sam igrati, ali nakon nekoliko mjeseci slučajno sam završio kao golman i tada sam shvatio da mi je to najbolja pozicija. Od tada se s vratiju ne mičem, izjavio je Roko

- Oglas -

Podugačkoj listi uspješnih produkata vratarske nogometne škole u Varaždinu polako se priključuje i 10-godišnji Roko Bacinger.

Mladi Varaždinac međimurskih korijena proteklog je vikenda, 3. i 4. lipnja, branio boje Varteksa na turniru Bana Jelačića u Vukovini kod Velike Gorice i potpuno zasluženo upao u momčad turnira i osvojio titulu najboljeg vratara.

Varteksovci su do finala 11. izdanja međunarodnog turnira u U-10 kategoriji nanizali Krku, Zagorec i Dinamo u skupini, a nakon toga Šibenik, Rijeku i Rudeš u plasmanu do finala.

- Oglas -

Za titulu najbolje ekipa borili su se sa splitskim Hajdukom koji je nakon dva puta po 20 minuta ipak bio bolji rezultatom 3:1.

Mladi Bacinger titulu najboljeg vratara zaslužio je jer nakon razigravanja u skupini do finala nije primio ni jedan zgoditak.

Kako je objasnio, već pet godina trenira nogomet, a počeo je u Lumenu pod trenerskom paskom Tomislava Jelenskog. Trentačno je igrač Slobode, dva puta tjedno trenira s trenerom Juricom Valentincom, a među vratnice Varteksa stao je na svojevrsnoj probi.

“Prvo sam počeo kao igrač, kao i svi drugi htio sam igrati, ali nakon nekoliko mjeseci slučajno sam završio kao golman i tada sam shvatio da mi je to najbolja pozicija. Od tada se s vratiju ne mičem”, izjavio je Roko koji najveću podršku ima u svojoj obitelji.

Za njega strasno navijaju mama Mirela, 12-godišnji brat Lukas te otac Branko. Roko ističe i velike zasluge ostalih igrača Varteksa jer se radi o iznimno talentiranim nogometašima, odličnoj klapi koju je vodio trener Romano Nježić.

- Oglas -

Dvodnevni turnir u Vukovini koji se igra sistemom 7+1 na polovici nogometnog igrališta ostat će mu sigurno u lijepom sjećanju, ali ne samo njemu već i dvojici suigrača iz Varteksa. Naime, u dream team turnira upali su još Ian Pongračić i Mateo Mlinarić, kao i dva igrača Dinama, dva Rudeša te trojica Hajdukovca.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti