Petak, 19. srpnja 2024.

Rotary club Koprivnica potpisao ugovore o stipendiranju talentiranih učenika

Valja istaći i da je dobrotvorna aukcija slika koprivničkih rotarijanaca gotovo jedinstvena po kontinuitetu i po dugogodišnjoj spremnosti slikara, grafičara i kipara da besplatno ustupe svoj rad - poručili su iz Rotary cluba Koprivnica

- Oglas -

Rotary club Koprivnica potpisao je nove ugovore o stipendiranju talentiranih učenika Gimnazije Fran Galović Koprivnica i Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, a tim su povodom poslali priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Rotary club Koprivnica u lokalnoj zajednici djeluje sa svojim više od decenije i pol kontinuiranim humanitarnim radom dobrotvornom aukcijom slika.

Sredstva prikupljena na aukciji namijenjena su stipendiranju talentiranih učenika Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica i Gimnazije „Dr. Ivana Kranjčeva“ Đurđevac, čime koprivnički rotarijanci doprinose služenju jednom od najvažnijih pravaca djelovanja rotarijanstva, a to je poticanje izvrsnosti i obrazovanja.

- Oglas -

Unatoč tome što za ovogodišnji ciklus stipendija nije bilo moguće održati tradicionalni Rotary bal, zbog epidemioloških razloga, koprivnički rotarijanci uspjeli su prikupiti sredstva humanitarnom prodajom doniranih umjetničkih slika i uz potporu Rotary Distrikta Hrvatska, osigurati stipendije za učenike.

Naravno, ništa od toga ne bi bilo moguće bez svesrdne i velikodušne pomoći umjetnika koji donacijom svojih umjetničkih djela omogućuju održavanje aukcije, na čemu smo im beskrajno zahvalni. Također, ništa ne bi bilo moguće niti bez naših prijatelja i donatora koji svojim sudjelovanjem na aukciji zaokružuju cjelinu dobročiniteljstva.

Upravo na spomenuti način, u proteklih nekoliko tjedana sklopljeni su Ugovori o stipendiranju s devetero učenica i učenika Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica i Gimnazije „Dr. Ivana Kranjčeva“ Đurđevac, a ukupna vrijednost ovogodišnjih stipendija iznosi 45.000,00 kuna.

ajradosniji smo kada našim stipendistima barem malo olakšamo put kroz njihovo obrazovanje i barem malim dijelom sudjelujemo u stvaranju budućih uspješnih ljudi na raznim poljima djelovanja, a to ćemo i dalje činiti jednakom strašću.

Valja istaći i da je dobrotvorna aukcija slika koprivničkih rotarijanaca gotovo jedinstvena po kontinuitetu i po dugogodišnjoj spremnosti slikara, grafičara i kipara da besplatno ustupe svoj rad, a ukupna sredstva koja su do sada utrošena na stipendiranje učenika svih ovih godina približavaju se iznosu od milijun kuna.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti