Petak, 25. lipnja 2021.

Rukometašice Podravke Vegete prije odlaska u Rusiju upisale i četvrtu pobjedu u domaćem prvenstvu

U subotu rukometašice Podravke Vegete igraju novi susret Lige prvakinja, a na rasporedu je gostovanje u Moskvi gdje će odmjeriti snage s ekipom CSKA. Utakmica počinje u 18 sati.

Preporučujemo

Rukometašice Podravke Vegete u srijedu su u koprivničkoj dvorani Gimnazije Fran Galović ugostile protivnice iz Dugog Sela. S obzirom na prvenstvenu ljestvicu na kojoj je Podravka Vegeta uoči ove utakmice imala tri pobjede, a Dugo Selo tri poraza, jasno je bilo kako su rukometašice Zlatka Saračevića izrazite favoritkinje. Na kraju su i upisale novu pobjedu rezultatom 32:26.

U zapisniku koprivničke ekipe nisu se našle Dumanska i Tsakalou te Jandrašić i Mrđen. Prvih 10-ak minuta utakmice rezultat je bio izjednačen da bi se tad Podravka Vegeta počela odvajati od protivnica. Na poluvrijeme se otišlo s pet golova prednosti za Podravkašice, na semaforu je stajalo 18:13.

U drugom dijelu nastavilo se u istom ritmu, rukometašice Zlatka Saračevića održavale su stečenu prednost koja se kretala oko pet i šest golova prednosti. Tako je u 45. minuti Podravka Vegeta vodila 28:22. Jasno je bilo da bi sve osim pobjede koprivničkih rukometašica bilo ravno čudu, čudu koje se nije dogodilo.

U broju postignutih golova prednjačila je Selena Milošević, zabila je šest pogodaka, a tek u posljednjoj minuti utakmice upisala je prvi promašaj. Četiri je dodala Franušić, a po tri su zabile Mugoša, Zadravec, Milosavljević, Buljan i Carlos. Kod protivnica iz Dugog Sela Bebek je zabila osam, a Čamber sedam golova.

Ipak, trener Kokica nije bio zadovoljan nakon utakmice.

– Ovo je bilo sramota. Očigledno je da smo u velikoj krizi, psihološkoj. Imamo dva dana da se podignemo – rekao je Zlatko Saračević.

U subotu rukometašice Podravke Vegete igraju novi susret Lige prvakinja, a na rasporedu je gostovanje u Moskvi gdje će odmjeriti snage s ekipom CSKA. Utakmica počinje u 18 sati.

Prva HRL za žene, 4. kolo, 21. listopada, SD Gimnazija Fran Galović

RK Podravka Vegeta – ŽRK Dugo Selo ’55 32:26 (18:13)

RK PODRAVKA VEGETA: Ećimović 5/21, Tucaković 4/14, Zadravec 3, Beganović 1, Karlovčan 1, Popović 2, Milošević 6, Džono 2, Milosavljević 3, Mugoša 3, Franušić 4, Buljan 3, Škarić, Zrnić, Bancilon 1, Carlos 3. TRENER: Zlatko Saračević.

ŽRK DUGO SELO ’55: Šebalj 8, Čalušić, Vuković, Čamber 7, Golub, Jakešević 2, Sedlar, Žerdin, Bebek 8, Novosel, Blažek 4, Galić 2, Svetec 3, Grgošević. TRENER: N. Plašić

ISKLJUČENJA: RK Podravka Vegeta 3×2 min, ŽRK Dugo Selo ’55 4×2 min

Najnovije objave