Ponedjeljak, 25. listopada 2021.

Rukometašice Podravke Vegete prvakinje su Hrvatske: ‘Ovaj naslov osvojio je Zlatko Saračević’

Podravki su do kraja prvenstva preostale još tri utakmice i to s Osijekom i Bjelovarom u gostima te posljednja sa Splitom u Koprivnici

Preporučujemo

Rukometašice Podravke Vegete odigrale su 24. kolo 1.HRL za žene na domaćem terenu protiv Dalamatinke i upisale još jednu pobjedu 34:22, poluvrijeme 18:13. Ovo je ujedno i pretposljednja utakmica na domaćem terenu, a Podravki su do kraja prvenstva preostale još tri utakmice i to s Osijekom i Bjelovarom u gostima te posljednja sa Splitom u Koprivnici. Ovom pobjedom Kokice su i teoretski osvojile 26. naslov prvaka Hrvatske.

U prvih 15 minuta donekle su parirale gošće iz Ploča, no nakon toga odvajaju se Podravkašice sve do +5 za kraj poluvremena. U prvom poluvremenu najraspucanije su bile Franušić, Mugoša, Zadravec i Milosavljević s primjetnim angažmanom na krilima.

Zaoštrile su u napadu rukometašice Podravke u drugom poluvremenu, ponovno snažno povlače s krila Karlovčan i Turk pa je u 35. minuti Podravka na +8, a rezultat je 22:14.  Pet minuta prije kraja povećava ponovno Turk s krila na +11, a to je ujedno bio i njezin peti pogodak u drugom poluvremenu. Do kraja drže uvjerljivu prednost koprivničke rukometašice i na kraju slave još jednu uvjerljivu pobjedu 34:22.

”Sretne smo što smo ovom utakmicom matematički potvrdile 26. naslov hrvatskih prvakinja i što smo dokazali da smo najbolja hrvatska ekipa. Mislim da se još uvijek osjeća žal zbog Kupa, ali dajemo sve od sebe i želimo u najboljoj mogućoj atmosferi privesti prvenstvo kraju”, rekla je Ana Turk nakon utakmice.

”Trener Saračević je 21. veljače osvojio ovaj naslov, a mi smo ga ovom pobjedom potvrdili te ga posvećujemo njemu. Čestitam curama i stručnom stožeru na pobjedi i na potvrdi naslova tri kola prije kraja. Nama preostaje odigrati još tri utakmice na visokoj razini i završiti sezonu u Prvoj HRL za žene bez poraza”, rekao je trener Antonio Pranjić nakon današnjeg ogleda.

Najnovije objave