Petak, 12. kolovoza 2022.

Rukometni klub Đurđevac ipak odustao od nastupa u Prvoj ligi

Krajem prošlog tjedna uprava se sastala još jednom te je poništila vlastitu odluku, suočena s financijskim i kadrovskim limitima

Preporučujemo

Radost je trajala tek nekih tjedan dana. Vrlo brzo je realnost zakucala na vrata Rukometnog kluba Đurđevac, koji je ipak odustao od nastupa u Prvoj ligi.

Uprava RK Đurđevca prvotno je donijela odluku o ulasku u Prvu HRL za žene, nakon što je Hrvatski rukometni savez uputio poziv za sudjelovanje.

Međutim, krajem prošlog tjedna uprava se sastala još jednom te je poništila vlastitu odluku, suočena s financijskim i kadrovskim limitima.

Naša je redakcija u posjedu anonimne e-mail poruke u kojoj se ističe kako je gradonačelnik Đurđevca dekretom zabranio ulazak RK Đurđevca u Prvu ligu.

Autor ‘anonimke’ napominje kako je seniorski nogomet u raspadu, da seniori košarkaškog kluba ne postoje, te ističe kako ‘sve to podsjeća na maćehinski odnos Grada prema klubovima pod okriljem ulaganja u mlade’.

U Gradu Đurđevcu nisu željeli komentirati ove anonimne navode. Glede rukometa, poručuju kako Grad podržava odluku koju je donio klub te se slaže da je prekratak rok da se ozbiljno pripremi sezona, igrački i financijski. Ujedno Grad daje podršku klubu na razvoju mlađih dobnih uzrasta.

Predsjednik kluba Krunoslav Pantelić nije se javio na naš poziv, dok trener Mato Matijević tijekom jučerašnjeg popodneva zbog drugih obveza nije bio dostupan za komentar.

Bilo kako bilo, realnost đurđevačkih rukometašica i dalje će biti Druga hrvatska rukometna liga – sjever.

- Advertisement -

Najnovije objave