Petak, 12. kolovoza 2022.

Mlade Podravkine hrvačice skupile veliko iskustvo na Europskom prvenstvu

'Na kraju svega ne možemo za ničime žaliti s obzirom da je curama ovo prvi nastup na ovako velikom prvenstvu. Manjak iskustva i nastup u kategoriji bez regulacije kilograma ovoga puta je bio presudan', ističu u koprivničkom klubu

Preporučujemo

Članice Hrvačkog kluba Podravka Lara Blažeković i Jelena Mijatović završile su svoj nastup na Prvenstvu Europe za uzrast starijih djevojčica.

Lara je kao najmlađa u ovom uzrastu po prvi puta nastupila u dresu reprezentacije i to u kategoriji do 39 kilograma.

Ovoga puta ždrijeb joj je već u kvalifikacijama dodjelio favoriziranu predstavnicu iz Ukrajine, Kamilu Kuchmu. Prepreka nije savladana, no zbog iznimne kvalitete u dvije naredne borbe, Kamila pobjeđuje i ulazi u finale te omogućuje Lari drugi natjecateljski dan.

Drugi dan uslijedila je borba u repasažu s predstavnicom iz Poljske, Lenom Paprtyackom. U vrlo uzbudljivom i napetom meču od svih četiri minute, Lara borbu nažalost gubi na bodove i to u posljednjm sekundama druge runde. S ovim rezultatom Lara na kraju završava na devetom mjestu.

Jelena je nastupila u kategoriji do 54 kilograma te je ubilježila samo jedan nastup. Nju je u prvom kolu čekala Poljska predstavnica Wiktoria Misiorna no nažalost niti u ovoj kategoriji nismo uspjeli proći prvo kolo.

Jelena je vrlo dobro i agresivno krenula u borbu no dogodile su se tehničke pogreške koje je Poljakinja iskoristila u svoju korist te si osigurala pobjedu. S obzirom da Poljakinja nije uspjela doći do finala, Jelena gubi priliku za daljnju borbu kroz repasaž i na kraju zauzima 15. mjesto u svojoj kategoriji.

Od ostalih cura koje su branile boje hrvatske najistaknutija bila je Mia Kovač (Zagreb). Mia je u prvom kolu pobjedila predstavnicu Italije tušem te nakon toga gubi od ukrajinske predstavnice. S obzirom da je Ukrajinska predstavnica ušla u finale, Mia je sljedećeg dana hrvala u repasažu protiv hrvačice iz Rumunjske no nažalost u vrlo tijesnom meču gubi na bodove i smješta se na sedmo mjesto, što je na kraju i najbolji plasman cijele reprezentacije.

Na kraju svega ne možemo za ničime žaliti s obzirom da je curama ovo prvi nastup na ovako velikom prvenstvu. Manjak iskustva i nastup u kategoriji bez regulacije kilograma ovoga puta je bio presudan. Za cure sada slijedi kratka pauza, a nakon toga priprema za nove sportske izazove.

- Advertisement -

Najnovije objave