Petak, 2. lipnja 2023.

Rukometni savez Koprivničko-križevačke prvi u Hrvatskoj napravio konkretni plan razvoja rukometa

Zlatko Blažeković, predsjednik županijskog rukometnog saveza: „Pozicioniramo se kao proaktivni savez koji ima jasnu i konkretnu viziju razvoja rukometa u Hrvatskoj uključujući privlačenje mladih, razvoja stručnog trenerskog kadra te razvoja sudačke organizacije; naime, to su tri ključna stupa čiji je razvoj preduvjet napretka rukometa i zadržavanja hrvatskog rukometa u svjetskom vrhu“

Rukometni savez Koprivničko-križevačke županije, koji uključuje sve ženske i muške klubove u Koprivničko-križevačkoj te trenersku i sudačku organizaciju prvi je u Hrvatskoj napravio te u Rukometnom savezu Hrvatske prezentirao srednjoročni plan razvoja rukometa u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Kao prvom savezu u Hrvatskoj koji je izradio takav plan s provedbenim aktivnostima dobivena je snažna podrška Skupštine Rukometnog saveza Hrvatske.

„Jedan od ključnih ciljeva, osim privlačenja mladih, je povezivanje škola i profesora tjelesne kulture koji predstavljaju nužnu kariku u razvoju rukometa, poticanju mladih na bavljenje sportom i u konačnici stvaranje jakih rukometnih liga. Uz to, naglasak je i na poticanju
izgradnje dodatne infrastrukture zbog nedostatka termina kako bi svi zainteresirani mogli trenirati“, spomenuo je Blažeković.

U ovakvom razvojnom projektu nužna je participacija lokalnih vlasti, od Općina i Gradova do Županija kako bi se što više mladih uključilo u bavljenje sportom. Aktivnosti RS Koprivničko-križevačkoj županiji uključuju i poticanje osnivanja novih klubova, pogotovo uzevši u obzir izgrađene nove dvorane širom županije.

„Sport je ‘najvažnija sporedna stvar na svijetu’ koji objedinjuje sve različitosti u društvu i uključiv je za sve one koji žele biti sportaši. Na nama je da potaknemo što šire uključivanje ljudi i poduzetnika u ovakve dugoročne projekte koji donose benefite cijelom društvu i važna su odgojna komponenta svakog zdravog društva.“ – kazao je.

OPERATIVNI PLAN

 

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti