Četvrtak, 20. lipnja 2024.

S 2,57 promila uletio u kružni tok, izgubio nadzor nad vozilom i udario u metalni stup javne rasvjete

53-godišnjak je kažnjen novčanom kaznom od 1710 eura te zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca

- Oglas -

Policija je izvijestila o prometnoj nesreći koja se dogodila proteklog petka nešto poslije 22 sata na raskrižju Sajmišne i Ulice kneza Domagoja u Prelogu.

Zbog neprilagođene brzine i s 2,57 promila, 53-godišnjak je osobnim automobilom austrijskih nacionalnih oznaka ušao u raskrižje s kružnim tokom te izgubio nadzor nad vozilom, stoji u priopćenju Policijske uprave međimurske.

Vozač je zatim izletio izvan kolnika na travnati otok za razdvajanje prometnih tokova gdje je prednjim dijelom automobila udario u metalni stup javne rasvjete.

- Oglas -

Ozlijeđeni 53-godišnjak je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku Opću bolnicu gdje mu je pružena liječnička te je pritom utvrđeno kako je u nesreći lakše ozlijeđen.

“Zbog opasnosti od pada metalnog stupa javne rasvjete na kolnik, od 22.20 sati Sajmišna ulica bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao okolnim ulicama. Nakon sanacije stupa javne rasvjete u subotu u 8.30 sati Sajmišna ulica otvorena je za sav promet”, poručili su iz policije.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 53-godišnjak je kažnjen novčanom kaznom od 1710 eura te zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti