Petak, 3. prosinca 2021.

SADA JE SLUŽBENO Nadi Šešić nagrada za životno djelo, a evo i tko su dobitnici medalja i plaketa Grada Koprivnice

Tajnim glasovanjem vijećnici su donijeli odluku da se nagrada za životno djelo dodjeljuje Nadi Šešić, i to za iznimne zasluge na području kulturnog i umjetničkog života u gradu Koprivnici

Preporučujemo

Koprivnički gradski vijećnici u ponedjeljak su na svojoj sjednici, među ostalim, donijeli i odluke o dodjeli javnih priznanja u 2021. godini. Riječ je o nagradi za životno djelo, medaljama i plaketama Grada Koprivnice.

Tajnim glasovanjem vijećnici su donijeli odluku da se nagrada za životno djelo dodjeljuje Nadi Šešić, i to za iznimne zasluge na području kulturnog i umjetničkog života u gradu Koprivnici.

Nada Šešić rođena je u Bjelovaru 1952. godine. Trenutačno obavlja funkciju predsjednice Folklornog ansambla Koprivnica, predsjednice Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i potpredsjednice skupštine Hrvatskog sabora kulture. Punih 40 godina radi kao plesni, a potom i umjetnički voditelj u Folklornom ansamblu Koprivnica, na mlađe naraštaje prenosi ljubav prema tradicijskoj kulturi i hrvatskoj baštini. Njezin dugogodišnji terenski i istraživački rad po, posebno koprivničkoj, Podravini rezultira radom na osnivanju ili obnavljanju rada niza izvornih folklornih grupa: KPD Seljačka sloga Đelekovec, DIF Koprivnički Ivanec, FG Udruga žena Ždala, FG Udruga žena Glogovac, KUD Zrin Legrad, DIF Zavičaj Veliki Poganac i KUD Gotalovečko srce Gotalovo. Postavila je mnogo folklornih koreografija koje su otrgnute iz zaborava i ostavljene mlađim naraštajima u nasljeđe. Na festivalima hrvatske folklorne koreografije u organizaciji HDFVK-a sudjelovala je tri puta i s koreografijama pjesama i plesova Podravine osvajala najviše nagrade. Osmislila je i organizirala brojne koncerte, projekte, a Folklorni ansambl Koprivnica diljem svijeta prenosi kulturno bogatstvo i nasljeđe koprivničke Podravine.

Nada Šešić
Nada Šešić // Foto: Prigorski.hr

Medalja Grada Koprivnice za humanost i osobiti doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi dodjeljuje se Biserki Čutanec, Vesnici Samardžić, Miroslavu Lukčinu, Kristijanu Sminderovcu, Darku Solaru i Martinu Strmečkom. Medalja Grada dodjeljuje se i Mirku Lukavskom za sveukupni doprinos promicanju kulture, sporta i drugih područja društvenog života grada Koprivnice, Vesni Petrušić za sveukupni doprinos unaprjeđenju kvalitete odgojno-obrazovnog rada s djecom i Tanji Špoljar za sveukupni doprinos razvoju nezavisne kulturne i umjetničke scene u Koprivnici.

Plaketa Grada Koprivnice dodjeljuje se obitelji Gregorić i Rus za dugogodišnji doprinos razvoju obrtništva u gradu Koprivnici, DVD-u Reka za sveukupni doprinos razvoju vatrogastva i društvenog života u naselju Reka, Odredu izviđača Kamengrad Koprivnica za sveukupni doprinos u izviđačkom tridesetogodišnjem kontinuiranom radu s djecom i mladima, Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić Koprivnica za sveukupni doprinos i postignuća u razvoju umjetničkog odgoja i obrazovanja u Koprivnici i Maji Raščanec za sveukupni doprinos očuvanju hrvatske tradicije i kulturne baštine.

Priznanja će biti dodijeljena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Koprivnice, 4. studenoga.

Najnovije objave