Subota, 18. svibnja 2024.

‘Salon za uljepšavanje duše’ Ane Paške stiže u Križ

Riječ je o svojevrsnom autorskom muzičkom performancu dramaturginje, glazbenice i izvođačice Ane Paške

- Oglas -

U sklopu obilježavanja Noći hrvatske knjige u utorak, 23. travnja, s početkom u 19 sati u Knjižnici i čitaonici Križ možete pogledati poetsko-glazbeni performans pod nazivom “Salon za uljepšavanje duše”.

Riječ je o svojevrsnom autorskom muzičkom performancu dramaturginje, glazbenice i izvođačice Ane Paške.

Doživjet ćete i čuti pjesme različitih tematika, crtice iz svakodnevnog života te igranje s formom riječi i rečenica uz glazbenu pratnju harmonike, klavira, cajona i gitare. Autorica pjeva, recitira, u ponekim trenucima igra se s glasom i odlazi u nepoznate glasovne pejzaže, priča i pjeva o djetinjstvu, obitelji, stereotipima, o majčinstvu, ljudskoj gluposti, o novcu, o zlobi, o glazbi i veselju. Postoji mogućnost da ćete tijekom koncarta posjetiti paški trg i susresti se s autentičnim uličnim dijalogom. Sve te teme možete doživjeti kroz upečatljive pjesničke slike, metafore, asocijacije, u kojima se mogu prepoznati svi.

- Oglas -

Ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

O autorici:

Umjetnica rodom s Paga, izvođačica i glazbenica, diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu (2010.) i MA Film i video na Umjetničkoj akademiji u Splitu (2019.). Zahvaljujući svojoj iznimnoj znatiželji i potrebi za istraživanjem različitih medija, završila je brojne izvedbene, glumačke i vokalne radionice te se od 2014. godine potpuno posvetila autorskom stvaranju i radu, spajajući kazalište, glazbu, tekst, video, u nove izvedbene forme, stvarajući svoj prepoznatljiv i autentičan stil. Uz knjige Slikovnica od pidžame (2014.) i JaMajka dream (2016.), koje su popraćene glazbenim performansima istoimenih naziva, od 2018. godine diljem Hrvatske izvodi svoj, sad već kultni, glazbeni performance IMPROVIZIJE kojeg je publika s velikim oduševljenjem prihvaćala. Začetnica hrvatske EXTRADE, kako ju je nazvala producentica Marijana Radoš, od lipnja 2022. godine svoj glazbeno-scenski ritual nazvala je jednostavno – KONCART.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti