Nedjelja, 2. travnja 2023.

Šef carine s ekipom krao ulje, med i sireve namijenjene humanitarnim udrugama: ‘Priznali su krivnju’

Okolnost da su se upravo rukovodeći službenici odali krajnje besprizornom postupanju koje ne može imati bilo kakvo opravdanje, ukazuje na grubu povredu svih etičkih standarda i skandaloznu koruptivnu praksu koja zaslužuje najoštriju osudu – poručili su iz Carinske uprave

Preporučujemo

Predstojnik Graničnog carinskog ureda Bajakovo, član antikoruptivnog povjerenstva – tijela koje je osnovano pri Carinskoj upravi kako bi se osnažila borba protiv korupcije, Anđelko Bare, uhićen je zbog krađe robe iz carinskog skladišta, za što je i priznao krivnju.

Kako piše Telegram, osumnjičen je za zloporabu položaja i ovlasti, a prema neslužbenim informacijama i ostatak ”ekipe” priznao je krivnju za kazneno djelo koje im je stavljeno na teret, a radi se o njegovom pomoćniku i dvojici domara.

Med, maslinovo ulje i sirevi roba je koja je pronađena u vozilu šefa carinarnice, odnosno koji su oduzeti na granici, a koji se inače doniraju humanitarnim udrugama ili se, u drugim slučajevima, zapljenjuje.

Statistika Carinske uprave dokazuje kako je prošle godine u prvih devet mjeseci na graničnim prijelazima diljem Hrvatske zaplijenjeno gotovo 12 tona mesa i mesni prerađevina, 10 tona mliječnih proizvoda, četiri i pol tone masti i ulja biljnog i životinjskog porijekla te devet tona voća i povrća. Od svega toga, oko 40 tona proizvoda životinjskog podrijetla koji su nelegalno ušli u Hrvatsku, biva uništeno.

Bare je nakon ovog uhićenja suspendiran, a protiv njega i njegovog pomoćnika pokrenut je disciplinski postupak.

– Okolnost da su se upravo rukovodeći službenici odali krajnje besprizornom postupanju koje ne može imati bilo kakvo opravdanje, ukazuje na grubu povredu svih etičkih standarda i skandaloznu koruptivnu praksu koja zaslužuje najoštriju osudu – poručili su iz Carinske uprave, prenosi Telegram.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti