Petak, 31. ožujka 2023.

Sjajan uspjeh karatista Globusa na natjecanju Svjetske lige

Preporučujemo

Natjecanje Svjetske karate lige, nedavno održano u Fujairahu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, zauvijek će pamtiti mladi sportaši Karate kluba Globus Čakovec – Mala Subotica.

Leona Gulija osvojila je zlatnu medalju, dok su se Ervin Šoltić i Tino Panić okitili brončanim medaljama. Sjajne rezultate su, kao članovi hrvatske reprezentacije, ostvarili u žestokoj konkurenciji od 1.196 natjecatelja iz 67 država svijeta.

Leona Gulija postala je prvakinja Svjetske lige u kategoriji juniorki do 66 kilograma. Sjajnim nastupom prošla je kvalifikacije u kojima je, nakon slobodnog prvog kola, pobijedila predstavnice Irana, Cipra i Italije. U finalu pobjeđuje karatisticu iz Kazahstana Lauru Sagynbek i osvaja zlato.

Zadnjeg dana natjecanja Ervin Šoltić i Tino Panić iz KK-a Globus Čakovec – Mala Subotica osvojili su brončane medalje: Ervin je odličje osvojio u kategoriji mlađih kadeta +55 kg, a Tino u kategoriji mlađih kadeta -40 kg u kojem je u repasažu došao do bronce.

Nastupio je i član Globusa Nikola Topličanec (u kategoriji juniora -55 kg) te se nakon tri odlične borbe plasirao u polufinale te na koncu dosegnuo odlično peto mjesto. Globusovka Paulina Magdalenić također je bila peta, u kategoriji mlađih kadetkinja +52 kg, dok je Aida Trstenjak (kadetkinje -47 kg) natjecanje okončala na sedmom mjestu. Nastupili su i Laura i Sven Strahija, te Petar Slukić, koji su zaustavljeni u drugom kolu.

Trener Dejan Slukić iznimno je ponosan na rezultate svojih sportaša koji nisu slučajnost, već su plod napornog i predanog treniranja.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti