Subota, 20. travnja 2024.

Sjeo za volan iako mu je vozačka poništena, a odbio je i alkotestiranje. Prijeti mu kazna veća od 5000 eura

44-godišnjaku prijeti i kazna zatvora do 120 dana te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije do 12 mjeseci

- Oglas -

Policajci su u četvrtak oko 23.40 sati u Paki, naselju u sastavu Grada Novog Marofa, zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 44-godišnjak.

Naime, 44-godišnjak je upravljao vozilom iako mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova. Također, odbio je i alkotestiranje, a pokazivao je vidne znakove alkoholiziranosti.

Nadalje, vozilu kojim je upravljao istekao je rok valjanosti prometne dozvole.

- Oglas -

“S obzirom na to da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i doveden u Policijsku postaju Novi Marof te će tijekom današnjeg dana biti doveden sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu”, stoji u Policijske uprave varaždinske.

Isto tako od 44-godišnjaka je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao, a za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje ukupne novčane kazne u iznosu do 5390 eura ili kazne zatvora do 120 dana te zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije do 12 mjeseci.

Po pravomoćnosti odluke o prekršaju 44-godišnjaku će se odrediti i novih šest negativnih prekršajnih bodova, stoji u priopćenju policije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti