Srijeda, 31. svibnja 2023.

Slaven sutra ide kod probuđenog Šibenika, Zekić opet mora ‘miksati’ sastav: ‘Moramo vjerovati…’

U većim dijelovima utakmica koje su prethodno igrali protivnici nisu bili bolji od Slavena, navodi, no uvijek su napravili neku glupost koja je prelomila utakmicu na štetu Farmaceuta

Nogometaši Slaven Belupa sutra igraju u gostima kod Šibenika. Radi se o 13. kolu Prve HNL, a to će biti jedan od dvije utakmice ova dva protivnika u idućih pet dana. U utorak će odmjeriti snage u državnom Kupu.

– Dvostruki dvoboj me trenutno ne zanima. Gledam i razmišljam samo o sutrašnjoj utakmici koja je za mene kao Kup, kao da se igra na ispadanje. Ne želim stavljati pritisak na igrače, ali to je naša trenutna situacija. Tako je kako je i od toga ne možemo pobjeći. Pričati sada o svemu što nam se događalo od ozljeda i pehova i tražiti neke alibije nema smisla. Želim da budemo čvršći, puno okomitiji i konkretniji u fazi obrane i fazi napada – rekao je trener koprivničke momčadi Zoran Zekić za klupske stranice.

U većim dijelovima utakmica koje su prethodno igrali protivnici nisu bili bolji od Slavena, navodi, no uvijek su napravili neku glupost koja je prelomila utakmicu na štetu Farmaceuta.

– Moramo tu biti mentalno jači jer se poslije svakog našeg kiksa jako teško vraćamo. Nedostaje nam i realizacija velikih prilika, ali to su očito neki životni i nogometni trenuci u kojima ti ništa ne ide. Ponavljam, ne tražim alibije, ali nije ova cjelokupna situacija od jučer. Teško je naći izlaz iz toga svega, ali nema plakanja. Moramo vjerovati, raditi i zaista mislim da nam treba samo jedan pozitivan rezultat da se sve okrene – objasnio je Zekić.

Zekića strašno ljuti što mora ‘miksati’, tražiti pravu ekipu, a kaže da su praktično svi igrači do sada dobili svoju priliku. Dobitnu formulu još nemaju, a sustav i sastav diktiraju ozljede. Ipak, uvjeren je da će uskoro pronaći dobitnu formulu.

Šibenik je u jako dobroj formi u posljednje vrijeme, pobijedili su Hajduk u prošlom kolu. Jakoliš i Marin predvodnici su Šibenika na terenu.

Šibenčani su u prošlom kolu svladali Hajduk, a ove sezone pružaju jako dobre igre.

– Mislim da je to ono što i nama treba, vjera u sebe i težnja igri. Sutra je nova utakmica, nova prilika za dokazivanje. Moramo željeti, boriti se i, naravno, u tome svemu pokazati i neku kvalitetu kada imamo loptu u svojim nogama. Ni Vegeta se nije smislila odmah, već je trebalo doći do nje, a kad se došlo onda je svima bilo sve jednostavnije – zaključio je Zekić.

Sutrašnja utakmica između Šibenika i Slaven Belupa igrat će se s početkom u 18 sati.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti