Utorak, 28. rujna 2021.

Slikovnica dječjeg vrtića Krijesnica iz Malog Bukovca među najkreativnijim radovima

Uz pomoć odgojiteljice Jelene Lazaneo Stančin i Mirjane Vida Murat, priču su izmislile i ilustrirale polaznice mlađe skupine vrtića Mia i Zara Jakopčin

Preporučujemo

Slikovnica dječjeg vrtića Krijesnica iz Malog Bukovca ‘Kako su čudovišta spasila svijet od Koronka’ izabrana je među najkreativnije radove u okviru međunarodnog projekta ‘Naša mala knjižnica’ namijenjenom promicanju čitalačke kulture.

Uz pomoć odgojiteljice Jelene Lazaneo Stančin i Mirjane Vida Murat, priču su izmislile i ilustrirale polaznice mlađe skupine vrtića Mia i Zara Jakopčin.

Ravnateljica Mirjana Vida Murat istaknula je kako je usprkos pandemiji koronavirusa projekt ‘Naša mala knjižnica’ uspješno priveden kraju te se nastavlja u idućoj pedagoškoj godini.

– Knjige i slikovnice jesu stalno prisutne među djecom, no kroz ovaj projekt osmišljavamo dodatne aktivnosti s ciljem razvoja kulture čitanja, stoga nas jako veseli ovo priznanje. Koristimo sve mogućnosti kako bismo kod djece od najranije dobi razvili maštu, potaknuli istraživanje, promovirali književna djela i stvorili čitateljske navike i drago nam je da odlično reagiraju na sve aktivnosti. Posebno su kreativni u stvaranju svojih slikovnica i možemo se pohvaliti zbilja lijepim brojem takvih uradaka – rekla je ravnateljica Mirjana Vida Murat.

Ravnateljica je podsjetila kako su u tijeku aktivnosti na druga dva projekta koje provodi ‘Cvijeće naše sreće’ i znanstvenom projektu Hrvatske zaklade za znanost ‘Modeli odgovora na odgojno-obrazovne potrebe djece izložene riziku socijalne isključenosti u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja’ (MORENEC), a sve s ciljem podizanja kvalitete odgoja i obrazovanja djece rane i predškolske dobi.

U projekt ‘Naša mala knjižnica’ uključeno je više od 2000 djece iz 150 ustanova diljem Hrvatske s ciljem stalnog povećanja i razvoja publike među djecom te kako bismo u budućnosti dobili publiku koja će biti spremna kritički čitati književna djela.

Projekt je namijenjen školama i vrtićima kako bi se djecu od rane dobi motiviralo na čitanje i kreativno izražavanje, te upoznavanje s europskom književnošću kroz izvršavanje različitih kreativnih zadataka i literarnih izazova.

Djeci se uz komplete knjiga za predškolce i/ili učenike 1. razreda (dob od 5-7 godina) te učenike nižih razreda osnovnih škola od 1. do 4. razreda (dob od 7-10 godina) poklanjaju i kreativne knjižice za svako dijete prijavljeno u projekt za bolje razumijevanje pročitanog djela.

Najnovije objave