Subota, 16. listopada 2021.

Završnica vrijednog projekta nabave komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada u Koprivnici i okolici

Komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada koriste se za odvoz papira, plastike i biorazgradivog s kućnog praga na području grada Koprivnice i svih osam općina uključenih u uslužno područje Komunalca

Preporučujemo

Projekt “Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada za uslužno područje Komunalca” 18. prosinca 2020. godine i službeno je ugovoren za dodjelu bespovratnih sredstva.

Podsjetimo, ugovor o dodjeli potpisan je između Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i koprivničkog Komunalca.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.625.610 kuna, od čega je Komunalac ostvario pravo na bespovratna sredstva u vrijednosti od 1.480.000 kuna, što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka projekta.

Projekt je sufinanciran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”.

Komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada koriste se za odvoz papira, plastike i biorazgradivog s kućnog praga na području grada Koprivnice i svih osam općina uključenih u uslužno područje Komunalca.

Projekt nabave najsuvremenijih komunalnih vozila, još jedan u nizu uspješnih projekata, ima za cilj povećanje efikasnosti održivog gospodarenja otpadom u gradu Koprivnici i uključenim općinama, sukladno strategiji grada Koprivnice i poduzeća Komunalac.

Završna konferencija projekta “Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada za uslužno područje Komunalca “Koprivnica” održat će se u ponedjeljak.

Najnovije objave