Petak, 24. svibnja 2024.

Slovenska vlada ukinula restrikcije za Hrvatsku, više ne moramo u samoizolaciju

Prema riječima slovenskog ministra, cilj je da se utvrde protokoli za režim prijelaza granice i osiguraju svi uvjeti da ne dođe do ugroze zdravlja

- Oglas -

Slovenska vlada donijela je odluku prema kojoj zbog sličnosti epidemiološke situacije vezane uz Covid-19 trenutno više nema potrebe za dosadašnjim restrikcijama prilikom ulaska u tu državu iz Hrvatske, donosi Index.hr.

“Vlada se upoznala s epidemiološkim stanjem u Republici Hrvatskoj koje je pripremio Nacionalni institut za javno zdravlje iz kojega slijedi da je rizik za širenje zaraze Covid-19 u obje države sličan, te da trenutno nema potrebe za posebnim ograničenjima kretanja između dviju država, niti potrebe za provođenjem karantene ili samoizolacije prilikom prelaska granice”, navela je slovenska vlada u priopćenju za javnost, nakon sjednice u ponedjeljak navečer.

Nakon što je krajem prošlog tjedna proglasila kraj epidemije bolesti Covid-19 i najavila da će načelno ponovo otvoriti granice za državljane članica Europske unije i zajedničkog Europskog gospodarskog područja, ali uz prethodnu procjenu epidemiološke situacije u svakoj od pojedinih država tog prostora, Slovenija nakon olakšavanja režima na granici s Hrvatskom radi na postizanju sličnih dogovora s drugim susjednim državama.

- Oglas -

Slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek izjavio je da je cilj da se sa susjednim državama sa sličnom epidemiološkom slikom dogovori ponovno otvaranje granica do početka lipnja.

Cilj je da se utvrditi protokole za režim prijelaza granice i osigurati sve uvjete da ne dođe do ugroze zdravlja, odnosno mogućnosti širenja koronavirusa.

 

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti