Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Socca: Ako u Meksiku budemo kompletni, možemo konkurirati za naslov prvaka svijeta

Pokazali smo da možemo parirati svim reprezentacijama u Rumunjskoj. Kako vrijeme odmiče i kako ćemo se pripremati za Svjetsko prvenstvo mislim da ćemo uloviti formu s kojom možemo napasti i same aktualne svjetske prvake, rekao je izbornik Ostrman

Preporučujemo

Hrvatska socca malonogometna reprezentacija prije nešto više od tjedan dana vratila se s Kontinentalnog kupa u rumunjskom gradu Iasiju. Iako su se naši reprezentativci tamo osvojili četvrto mjesto, pokazali su da se mogu nositi s vrlo jakim reprezentacijama, a zadovoljni viđenim bili su i čelnici Hrvatskog socca malonogometnog saveza.

– Zadovoljni smo nastupom u Rumunjskoj jer na ovo natjecanje nismo išli s rezultatskim imperativom, već u svrhu pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo. Izbornik je dobio uvid u igrački kadar, a imao je priliku i odigrati utakmice s ponajboljim svjetskim malonogometnim reprezentacijama – pojasnio je Vedran Prga u ime Hrvatskog socca malonogometnog saveza.

Željko Ostrman
Željko Ostrman // Foto: Vedran Tolić

Sličnog mišljenja bio je i izbornik Željko Ostrman.

– Pokazali smo da možemo parirati svim reprezentacijama u Rumunjskoj. Kako vrijeme odmiče i kako ćemo se pripremati za Svjetsko prvenstvo mislim da ćemo uloviti formu s kojom možemo napasti i same aktualne svjetske prvake – optimističan je bio Ostrman.

Ipak, hrvatski izbornik u Rumunjskoj nije mogao računati na kompletan igrački kadar.

– Kako je ovdje ipak riječ o amaterskom sportu, zbog poslovnih obveza izostali su neki od stožernih igrača reprezentacije poput Marka Pavlovića, Ernesta Malarića, Bojana Vručine i drugih. Ali zato je svoju priliku dobilo nekoliko mlađih igrača i mora se priznati kako su opravdali izbornikovo povjerenje – nastavio je Prga.

Vedran Prga
Vedran Prga // Foto: Vedran Tolić

A najiščekivaniji događaj u ovome sportu, Svjetsko prvenstvo u malom nogometu održat će se sljedeće godine u travnju na vrlo atraktivnoj lokaciji – meksičkom otoku Cozumel.

– Ono što je za sada poznato je da će Hrvatska nastupiti u Meksiku, ali o ciljevima trenutno ne možemo govoriti jer to ovisi o financijama. Nadamo se kako će nas sponzori podržati kako bi u Meksiko mogli otići u punom sastavu i možda čak i konkurirati za naslov prvaka svijeta – za kraj je rekao Prga.

Naše reprezentativce sada čeka nastavak priprema i naporni treninzi, a u planu je organizacija jake međunarodne prijateljske utakmice krajem listopada, koja bi pomogla što boljem hvatanju forme reprezentativcima za nadolazeće Svjetsko prvenstvo.

- Advertisement -

Najnovije objave