Srijeda, 19. svibnja 2021.

Sopranistica Ana Jembrek glasom oduševila publiku u Đurđevcu

Mogle su se čuti izvedbe Huberta Pettana, Adalberta Markovića, Brune Bjelinskog, Aarona Marka Rothmüllera i Emila Cossetta

Preporučujemo

U đurđevačkom muzeju je održan koncert na kojem su nastupale sopranistica Ana Jembrek uz klavirsku pratnju Kosjenke Turkulin.

Publika je na koncertu imala prilike čuti izvedbe Huberta Pettana, Adalberta Markovića, Brune Bjelinskog, Aarona Marka Rothmüllera i Emila Cossetta.

Koncert je nastavak održavanja koncertnih nastupa sufinanciranih od strane Ministarstva kulture preko kojeg se u Đurđevac dovode vrhunski glazbenici kako bi zaljubljenici u glazbu, polaznici glazbene škole te ostali učenici mogli doživjeti i uživati u skladbama različitih izvedbi.

Ana Jembrek rođena je u Koprivnici, gdje je i započela svoju glazbenu naobrazbu. Dobitnica je nekoliko nagrada u Hrvatskoj i inozemstvu. Solistički je nastupala širom Hrvatske, u Ujedinjenom Kraljevstvu, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Mađarskoj, BiH i Češkoj te je stalna članica vokalnog ansambla Antiphonus.

Kosjenka Turkulin je učiti klavir počela u Zagrebu, a izobrazbu nastavlja u talijanskom gradu Duinu. Diplomirala je klavir u Zagrebu, a komornu glazbu na Konzervatoriju u Parmi. Kao komorna je glazbenica osvajala nagrade na međunarodnim natjecanjima, a brojne je nastupe imala kao solistica i članica komornih sastava u Hrvatskoj i inozemstvu.

Koncert je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Najnovije objave