Subota, 24. veljače 2024.

Stručnim predavanjima započeli 25. Dani voća Koprivničko-križevačke županije

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac istaknuo je važnost promocije i očuvanja voćarske proizvodnje

- Oglas -

U prostorima Galerije Stari grad Đurđevac u petak su održana stručna predavanja, čime je započela najznačajnija županijska manifestacija posvećena voću i voćnim prerađevinama – jubilarni 25. Dani voća Koprivničko-križevačke županije.

Uvodno je predavače i goste pozdravio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac koji je istaknuo važnost promocije i očuvanja voćarske proizvodnje, koju Županija potiče i promovira nizom mjera i programa.

Predavanjima je prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu iz Zagrebačke županije Josip Kraljičković, voditeljica Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede u Ministarstvu poljoprivrede Tatjana Martinović te brojni drugi gosti.

- Oglas -

Teme predavanja bile su:

  • Osvrt na 25 godina manifestacije Dana Voća – koju su predstavili viši stručni savjetnici Tanja Lasić Jašarović i Leon Golub iz Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede
  • Prezentacija trogodišnjeg projekta očuvanje i revitalizacija tradicionalnih voćnih vrsta i sorti – koju je predstavila dr. Martina Babojević iz Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • Mjere ruralnog razvoja – koje je predstavila Andrea Laklija, voditeljica odjela za razvoj konkurentnosti poljoprivrede i šumarstva Ministarstva poljoprivrede.

Svečano otvorenje 25. Dana voća Koprivničko-križevačke županije održano je u subotu u 10 sati u dvorištu utvrde Stari Grad Đurđevac, gdje će se proizvođači predstaviti na izlagačko-prodajnoj izložbi uz bogat kulturno-umjetnički program, a održat će se i tradicionalno nagrađivanje najljepše uređenih štandova.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti