Nedjelja, 19. rujna 2021.

Šuker smijenjen s mjesta predsjednika HNS-a, na njegovo mjesto sjeda Marijan Kustić

Desna ruka Marijanu Kustiću bit će Tomislav Svetina, novi izvršni direktor, dok će Stipe Pletikosa postati tehnički direktor A i U21 reprezentacije

Preporučujemo

Današnja skupština HNS-a bila je očekivana formalnost. S mjesta predsjednika HNS-a smijenjen je Davor Šuker, a na njegovo mjesto sjeda Marijan Kustić.

Desna ruka Marijanu Kustiću bit će Tomislav Svetina, novi izvršni direktor, dok će Stipe Pletikosa postati tehnički direktor A i U21 reprezentacije. Umjesto Svetine u Izvršni odbor Saveza upada Božidar Šikić, čelnik Lokomotive.

„Svoj lik i djelo sam 24 dnevno, 365 dana u godini, davao hrvatskom nogometu. Svojim znanjem želio sam napraviti od HNS-a najuspješniju sportsku organizaciju i uspješan brend i mislim da sam u tome uspio. Nisam to napravio sam i zahvaljujem svima koju sa mnom tu priču pisali. Ponosan sam na srebro u Rusiji, najveći uspjeh u povijesti. Drago mi je da sam kao igrač i predsjednik bio dio najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog nogometa. A reprezentacija pod mojim vodstvom plasirali smo se na sva četiri velika natjecanja, mlada reprezentacija postigla je najveći uspjeh, izgradili smo nove travnjake i poboljšali status futsala i ženskog nogometa. Pomogli smo Hrvatskoj nakon potresa, prebrodili smo pandemiju. Pridonio sam kao član Uefe da mnogi naši ljudi uđu u strukture krovne organizacije i to ću činiti i dalje, radit ću uvijek u interesu hrvatskog nogometa. Bio sam i ostat ću odan hrvatskom nogometu svim svojim bićem. Vidimo se već u rujnu u Moskvi na utakmici s Rusijom“ – rekao je Šuker na sjednici nakon čega smijenjen zajedno s dosadašnjim Izvršnim odborom.

Marijan Kustić, jedini kandidat za predsjednika HNS-a, zahvalio se Šukeru na suradnju.

„Rezultati reprezentacije i Saveza nisu plod rada jedne osoba. Hvala svim skupštinarima, članovima Izvršnog odbora, cijeloj radnoj zajednici. Hvala i tebi Davore što si me izabrao za suradnika. Osobno sam u nogometu išao stepenicu po stepenicu, bio sam nogometaš, direktor kluba, predsjednik županijskog saveza, član IO-a HNS-a, izvršni direktor HNS-a i desna ruka Davora Šukera. Nakon što je Davor odlučio da se neće kandidirati, ja sam odlučio podnijeti kandidaturu. Želim otvorenu i konstruktivnu suradnju klubova i HNS-a, želim strategiju razvoja hrvatskog nogometa od 2022. – 2026. i razvoj ženskog nogometa i futsala.

Tražit ćemo bolju suradnju sa zajednicama lokalne samouprave jer trebamo bolju infrastrukturu. Popravit ćemo to. Iznad svih Hrvatska – to je naš program integracije HNS-a s nogometnom zajednicom. Ja sam tu deset godina, svi se znamo i nemam što posebno kazati. Želim sreću našim klubovima koji večeras igraju utakmice u Europi. Moramo biti jedinstveni u tome. Čestitam i našim olimpijcima koji se bore za medalje, mi smo uz njih“ – rekao je Kustić nakon čega je jednoglasno izabran za predsjednika.

Kustić je za prvog dopredsjednika izabrao Antu Vučemilovića Šimunovića.

 

Najnovije objave