Utorak, 6. prosinca 2022.

Susret hrvatskih puhačkih orkestara u Đurđevcu, dođite i uživajte u vrhunskoj glazbi

Susret hrvatskih puhačkih orkestara puhački je festival od nacionalne važnosti s dugom tradicijom te je jedna od 10 nacionalnih manifestacija

Preporučujemo

U Đurđevcu će se u nedjelju, 11. rujna, okupiti najuspješniji puhački orkestri iz cijele Hrvatske.

Naime, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture te uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija, Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca održat će se 35. Susret hrvatskih puhačkih orkestara.

Suorganizatori su Turistička zajednica grada Đurđevca, Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP i Puhački orkestar DVD-a Đurđevac koji ove godine obilježava 100. obljetnicu djelovanja.

Susret hrvatskih puhačkih orkestara puhački je festival od nacionalne važnosti s dugom tradicijom te je jedna od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture.

Program Susreta revijalno će započeti u nedjelju u 12 sati na Trgu svetog Jurja svečanom promenadom i zajedničkim muziciranjem orkestara, a natjecateljski dio programa održat će se u đurđevačkom Domu kulture s početkom u 15.30 sati

Susret će okupiti 12 najboljih hrvatskih amaterskih orkestara iz devet županija s više od 420 glazbenika.

Uz domaćine Puhački orkestar DVD-a Đurđevac, na Susretu će sudjelovati Glazba Ston, Puhački orkestar DVD-a Valpovo, Puhački orkestar Općine Nedelišće, Puhački orkestar Goričan, Gradska glazba Virovitica, Gradska glazba Samobor, Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec, Puhački orkestar ‘Naša sloga’ Babići (Umag), Vodička glazba, Gradski puhački orkestar Križevci i Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin.

Natjecateljske nastupe orkestra sudionika pratit će eminentno stručno povjerenstvo u sastavu Miro Saje, Vanja Lisjak i Tonći Ćićerić.

Ulaz je slobodan, dođite i uživajte u zvonkoj radosti hrvatskih puhača.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti