Srijeda, 21. veljače 2024.

Sva djeca mogu u školu i vrtiće, ali se moraju pridržavati ovih uputa

Upute se odnose na rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi od 25. svibnja

- Oglas -

Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštivanje uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike, kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole, javljaju iz HZJZ-a.

Djecu treba učiti i podsjećati da ne dodiruju usta, nos, oči i lice te da ne stavljaju ruke i predmete u usta; u skladu s njihovom razvojnom dobi te poticati da kada kašlju i kišu prekriju usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije trebaju baciti u koš za otpad s poklopcem te oprati ruke, pišu 24sata.

I škole trebaju organizirati rad u skladu s novim propisanim uvjetima:

- Oglas -

1. Preporučeno je poštovanje fizička udaljenost od 1.5 m iz čega proizlazi da u prosječnoj učionici može biti od 15 do 20 učenika.

2. Ako je više učenika u razrednom odjelu ravnatelj organizira rad u većoj prostoriji ili dijeli razredni odjel u dvije grupe i pri tome se savjetuje s lokalnim stožerom civilne zaštite.

3. Roditelji ne potpisuju izjave i mogu slati djecu u školu bez obzira na njihov radni status. Roditeljima treba omogućiti naknadno uključivanje djeteta u vrtić i školu.

4. Djeca mogu samostalno dolaziti u školi ili u organiziranom prijevozu.

5. Moguće je da se učenici i naknadno uključe u formirane nastavne grupe.

- Oglas -

6. U razrednoj nastavi izvode se svi nastavni predmetni, ali TZK se i dalje izvodi samo na otvorenom prostoru.

7. Škole su otvorene za sve učenike razredne nastave od ponedjeljka 25.5., ali moguće je da se učenici uključe u grupe i naknadno.

Upute se odnose na rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi od 25. svibnja 2020.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti