Subota, 20. travnja 2024.

Počela je podjela uskrsnica umirovljenicima i osobama s invaliditetom na koprivničkom području

Prilikom dolaska, potrebno je držati se uputa o mjerama socijalnog distanciranja i dezinfekcije ruku uz preporuku nošenja maske za lice

- Oglas -

Grad Koprivnica je danas, u srijedu, započeo s tradicionalnom podjelom uskrsnica za sve umirovljenike s prebivalištem na području grada, čija mirovina (tuzemna i inozemna) za ožujak zajedno s dodacima ne prelazi iznos od 2.000 kuna.

– Zbog situacije vezane uz pandemiju Covid–19, radi se o naknadnom terminu i mjestu darivanja građana. Iz gradskog proračuna je za uskrsnice osigurano 200.000 kuna. Ukupno će oko 1500 građana dobiti uskrsnicu (oko 1100 umirovljenika te oko 325 osoba s invaliditetom korisnika osobne invalidnine) – priopćili su iz koprivničke gradske uprave.

“Izuzetno mi je drago da ono što smo pokrenuli u mandatu ove gradske uprave, a tiče se podjele uskrsnica, danas pokazujemo da od toga nismo odustali. Žao mi je što zbog situacije s koronavirusom nismo to mogli odraditi prije Uskrsa kao što to neka tradicija i nalaže. Svoju ozbiljnost i dosljednost smo pokazali kad smo rekli da ćemo provesti podjelu uskrsnica kad se za to stvore povoljni epidemiološki uvjeti i dozvole nacionalnog Stožera civilne zaštite. Nadam se da će to ljudima ipak ponešto značiti što ih se ova gradska uprava sjetila jer ipak su se oni za vrijeme svojeg radnog vijeka odricali za ovaj grad. Veličina svakog grada se ne mjeri po tome koliko ima asfalta, zgrada, komunalne i građevinske strukture, nego po tome koliko smo se spremni prisjetiti onih kojima je potrebna pomoć”, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić na početku današnje podjele uskrsnica.

- Oglas -

Uskrsnica za umirovljenike u iznosu od 100 kuna može se podići uz predočenje osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za ožujak za umirovljenike s prebivalištem na području Koprivnice, čija mirovina (tuzemna i inozemna) za ožujak zajedno s dodacima ne prelazi iznos od 2.000 kuna. Osobe s invaliditetom korisnici osobne invalidnine dobivaju iznos od 200 kuna.

Prvi kriterij ne isključuje drugi, što znači da umirovljenik koji je korisnik i osobne invalidnine će dobiti 300 kuna uskrsnice.

RASPORED PODJELE:
20. svibanj, prezimena od A do Ć

21. svibanj, prezimena od D do E

22. svibanj, prezimena od F do H

- Oglas -

25. svibanj, prezimena od I do L

26. svibanj, prezimena od Lj do Nj

27. svibanj, prezimena od O do R

28. svibanj, prezimena od S do U

29.0 svibanj, prezimena od V do Ž

Zbog izbjegavanja gužvi, moli se građane da se drže rasporeda i da se što kraće zadržavaju ispred i u prostorima Doma mladih Koprivnica.

Prilikom dolaska, potrebno je držati se uputa o mjerama socijalnog distanciranja i dezinfekcije ruku uz preporuku nošenja maske za lice.

Naknadnih termina za podjelu uskrsnica neće biti.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti