Petak, 21. lipnja 2024.

Svečano otvorena nova pješačka staza i modernizirana cesta u Koprivničkom Ivancu

Nova pješačka staza uvelike će doprinijeti sigurnosti na cesti i skloniti pješake s prometnice, s čime su se složili svi prisutni koji nisu mogli sakriti zadovoljstvo, baš kao ni načelnik Vrabelj

- Oglas -

Općina Koprivnički Ivanec prepuna je ljudi i brojnih događanja, a razlog za to jest proslava općinskih dana, piše Glas Podravine.

Sve je krenulo u četvrtak 23. lipnja druženjem pa svečanom sjednicom, da bi u danas glavni događaj bilo svečano otvorenje pješačke staze s javnom rasvjetom na dionici K. Ivanec – Goričko, te modernizirane ceste na južnom dijelu Koprivničke ulice.

Velike zahvale načelnik Zoran Vrabelj uputio je ŽUC-u i vodećem čovjeku te tvrtke Dragutinu Guzaliću. Naime, ŽUC je s 80 posto sufinancirao izgradnju i obnovu spomenutih prometnica, dok je ostalih 20 posto palo na teret općinskog proračuna. Vrijednost je 770 tisuća kuna.

- Oglas -

– Još sam više ponosniji na to što je konačno dovršena pješačka staza, projekt koji je prije puno godina dobio građevinsku dozvolu, ali nije se uspio nikako dovršiti, a uloženo je više od tri milijuna kuna. Sigurno da je će pješačka staza i cesta poboljšati kvalitetu, sigurnost i način života u Koprivničkom Ivancu, pogotovo djeci koja će moći sigurno prometovati – rekao je načelnik Vrabelj.

Koprivnički Ivanec
Darko Koren, Zoran Vrabelj i Dragutin Guzalić u prvom planu // Foto: Glas Podravine

Ravnatelju ŽUC-a Guzaliću drago je što se općina Koprivnički Ivanec uključila u suradnju s ŽUC-om, a asfaltirano je 1100 metara ceste koja je ‘najšira cesta u županiji širine šest metara’ rekao je Guzalić i svima poželio sigurno prometovanje po ovoj prometnici.

Župan Darko Koren ustvrdio je da je ovakav događaj značajan svakoj sredini, nakon čega se pristupilo svečanom otvorenju pješačke staze s javnom rasvjetom na potezu prema mjestu Goričko.

Nova pješačka staza uvelike će doprinijeti sigurnosti na cesti i skloniti pješake s prometnice, s čime su se složili svi prisutni koji nisu mogli sakriti zadovoljstvo, baš kao ni načelnik Vrabelj. Proslava općinskih dana se nastavlja, sutra je glavni događaj koncert Željka Bebeka pod šatorom iza Društvenog doma u Ivancu koji kreće od 21 sat.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti