Subota, 30. rujna 2023.

Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Križ, najznačajnije priznanje dobio je Ivan Belavić

Na kraju svečane sjednice dodijeljeno je najznačajnije priznanje Općine Križ, Priznanje 14. rujan i zahvale Općinskog načelnika

- Advertisement -

Na blagdan zaštitnika Župe Uzvišenja Sv. Križa, u četvrtak, obilježen je Dan Općine Križ, a svečanost je započela posjetom Spomen sobi poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ.

Program je nastavljen svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojoj su između predstavnika susjednih općina i gradova, trgovačkih društava, udruga, ustanova i gospodarstvenika, nazočili i visoki uzvanici; izaslanica Predsjednika Republike Hrvatske Melita Mulić, savjetnica Predsjednika Republike Hrvatske za ljudska prava i civilno društvo, izaslanik Predsjednika Hrvatskoga sabora Dražen Bošnjaković, predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav u Hrvatskom saboru te izaslanik Vlade Republike Hrvatske Željko Turk, gradonačelnik Grada Zaprešića i Predsjednik udruge gradova Republike Hrvatske.

Svečanoj sjednici nazočio je i velečasni Župe uzvišenja Sv. Križa Božo Pinjuh. I ove godine svojim je prisustvom sjednicu uveličao brigadni general Rudi Stipčić u pratnji supruge Ružice Stipčić. Ispred Zagrebačke županije kao izaslanik Župana Zagrebačke županije sjednici je nazočio Damir Fašaić, Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i fondove Europske unije.

- Advertisement -

Svečanu sjednicu prigodnim je govorom otvorio Predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Zlatko Hrastić u kojem se zahvalio svima koji su doprinijeli razvoju Općine Križ te se osvrnuo na 30 godina postojanja naše Općine kao samostalne ustrojstvene jedinice.

Prigodnim govorom obratio se i Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić te istaknuo sve ono što Općina radi, ulaže i planira u cilju da stvori što bolje uvjete za život svojih sugrađanka i sugrađanki, a samim tim rast i razvoj Općine Križ.

Marko Magdić
Marko Magdić, načelnik Općine Križ (lijevo) // Foto: Općina Križ

Na kraju svečane sjednice dodijeljeno je najznačajnije priznanje Općine Križ, Priznanje 14. rujan i zahvale Općinskog načelnika.

Zahvalu općinski načelnik dodjeljuje za doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Općine Križ. Ove je godine načelnik zahvalu dodijelio Luki Ozvačiću za promociju Općine Križ u Hrvatskoj i svijetu kroz znanje te osvojeno prvo mjesto na Državnom natjecanju iz matematike i treće mjesto na Međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih 2022. godine u Kolumbiji. Brojna su školska natjecanja u znanju i sportu na kojima je Luka ostvario odlične rezultate, a kao učenik, sada 2. razreda Srednje škole Ivan Švear Ivanić-Grad, Izdvojene lokacije gimnazije u Križu, svojim znanjem, moralnim vrijednostima i marljivošću primjer je i poticaj ostalim učenicima, ali i nastavnicima.

Zahvala je dodijeljena i Đuri Paheru za iznimna dostignuća i predan humanitarni rad kao i promociju istog kroz djelatnosti Hrvatskog Crvenog križa te mnogobrojna darivanja krvi.

- Advertisement -

Zahvalu je primio i Robert Pugar, za uzoran i predan rad na području dobrovoljnog vatrogastva Općine Križ, a posebno Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novoselec. Robert Pugar dobrovoljni je vatrogasac koji se odaziva svakom pozivu i sudjelovao na svim intervencijama u cilju zaštite života i imovine svojih sugrađana na području Općine Križ i šire.

Tomislav Lovreković je zahvalu načelnika primio za uzoran rad na području vatrogastva Općine Križ i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Križ čiji je bio zapovjednik, te pomoć u organizaciji manifestacija Općine Križ kao i predanost u zaštiti života i imovine svojih sugrađana te prije svega ljubav prema vatrogastvu.

Dubravku Smiljaniću zahvalu je načelnik dodijelio za uzoran i predan rad na području dobrovoljnog vatrogastva Općine Križ, a posebno Dobrovoljnog vatrogasnog društva Johovec te promociju i unapređenje vatrogasnih natjecanja. Dubravko Smiljanić predan je dobrovoljnom vatrogastvu preko 40 godina. Poseban doprinos dao je natjecanjima u vatrogastvu pokrenuvši KUP Johovec i tvz. Zimski kup, dvoransko vatrogasno natjecanje.

Zahvala je dodijeljena i muškoj A ekipi DVD-a Razljev za osvajanje Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice 2023. godine te promicanje Općine Križ na razini Zagrebačke županije, Republike Hrvatske i šire; priznanje je u ime ekipe primio Željko Caganić, predsjednik DVD-a Razljev.

Posebnu zahvalu, i to povodom 30 godina osnutka i kontinuiranog dobrovoljnog i predanog rada na unaprjeđenju vatrozaštite Općine Križ i Republike Hrvatske, načelnik je dodijelio Vatrogasnoj zajednici Općine Križ.

Priznanje Općine Križ “14. rujan” najznačajnije je počasno priznanje Općine Križ, a dodjeljuje se za iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Općine Križ.

Općinsko vijeće Općine Križ na 21. sjednici održanoj 29. kolovoza 2023. godine donijelo je Odluku o dodjeli Priznanja “14. rujan” profesoru Ivanu Belaviću u znak javnog priznanja za četiri desetljeća profesorske karijere te iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značaja za razvitak i ugled Općine Križ te društva u cjelini na području odgoja i obrazovanja. Ivan Belavić završetak svoje profesorske karijere okrunio je Oskarom znanja osvojenim za prvo mjesto na Državnom natjecanju iz matematike u protekloj školskoj godini koje je osvojio upravo s dobitnikom Zahvale Općinskog načelnika, Lukom Ozvačićem.

Glazbenim nastupom svečanu sjednicu upotpunilo je Kulturno umjetničko društvo Graničar Križ, odnosno mladi tamburaši.

Svetu misu povodom Dana Župe i Dana Općine Križ 14. rujna, na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa, u Crkva Uzvišenja Sv. Križa u Križu predvodio je Pater Stjepan Ivan Horvat.

Tamburaši
Foto: Općina Križ
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti