Subota, 20. srpnja 2024.

Svjetski je dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

U ovo teško vrijeme epidemije koronavirusa organizirana je pomoć starijim osobama kojima je kretanje ograničeno, a i onima koji nemaju nikoga drugog tko im može pomoći u dostavi lijekova i nužnih prehrambenih i higijenskih namirnica, te je pružana psihološka pomoć osobama putem dežurnog telefona...

- Oglas -

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac je humanitarna i dobrovoljna udruga koja djeluje u Koprivničko-križevačkoj županiji na području grada Đurđevca i općina Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski, Molve, Novo Virje, Podravske Sesvete i Virje, a u svrhu promicanja humanitarnih ciljeva i provedbe akcija od opće koristi.

Rad Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac prvih mjeseci ove 2020. godine odvijao se na već prepoznatljivim programima s ciljem pomoći osobama u potrebi.

Provedena je akcija dobrovoljnog darivanja krvi i zahvaljujući odazivu humanih, hrabrih ljudi prikupili 147 doza krvi, dragocjene nezamjenjive tekućine koju može samo čovjek čovjeku dati. Uz zahvalu svima koji su se odazvali akciji, valja istaknuti i podsjetiti: krv nije moguće proizvesti na umjetan način i jedini izvor toga lijeka je čovjek – darivatelj krvi.

- Oglas -

U ovo teško vrijeme epidemije koronavirusa organizirana je pomoć starijim osobama kojima je kretanje ograničeno, a i onima koji nemaju nikoga drugog tko im može pomoći u dostavi lijekova i nužnih prehrambenih i higijenskih namirnica, te je pružana psihološka pomoć osobama putem dežurnog telefona.

Uz pomoć volontera obišli su 100-tinjak obitelji u teškim životnim okolnostima koje su sada dodatno otežane i pomogli im paketima humanitarne pomoći uoči Uskrsa, a to planiraju učiniti i sada u toku Tjedna Crvenog križa.

Sve to činili su i čine zahvaljujući donatorima, a to su Udruga „A JE TO“ – Art-Podravina iz Đurđevca, Ljekarne Štefanić Đurđevac, Osnovne škole iz Kalinovca, Virja, Kloštra Podravskog i Molvi, Podravka Koprivnica i Jan-Spider iz Pitomače.

– Sretni smo jer su nam pružili pomoć za rad i djelovanje u ovo krizno vrijeme te im se stoga i ovom prilikom još jednom srdačno zahvaljujemo na njihovim velikodušnim donacijama. Svim darivateljima krvi, članovima, volonterima, donatorima i svim ljudima koji na bilo koji način pružaju podršku humanitarnom djelovanju Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac, zahvaljujemo na pomoći i čestitamo 8. svibnja – Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca – poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti