Subota, 18. svibnja 2024.

Tajnik Marko Sinković upoznao nas je sa svim aktualnostima u koprivničkom muškom rukometnom klubu

Tijekom ljeta igrači su marljivo odrađivali pripreme, dok se uprava kluba bavila novim propozicijama, propisnicima i novom digitalizacijom kompletnog sustava HRS-a

- Oglas -

Nakon prekida i poništavanja prvenstva u sezoni 2019./20. odlukom HRS-a zbog pojave koronavirusa te nakon promjene imena na godišnjoj skupštini u kolovozu Koprivničanci su se vratili rukometnoj lopti.

Tijekom kolovoza igrači su marljivo odrađivali pripreme, dok se uprava kluba bavila novim propozicijama, propisnicima i novom digitalizacijom kompletnog sustava HRS-a. Od važnih novosti na prvom je mjestu povratak rukometaša u 2. HRL-Sjever. Kako je sezona 2019./20. poništena, a u novoj je jedan klub odustao od natjecanja, na zahtjev kluba Upravni odbor HRS-a odlučio je vratiti koprivničke rukometaše u drugoligaško društvo, s obzirom na to da su bili članovi tog natjecanja u posljednjoj regularnoj sezoni.

„U moru propozicija uspjeli smo pravovremenom reakcijom iskoristiti neke od njih u svoju korist. Povratak u 2. HRL-Sjever osigurao nam je povratak naših kadeta s posudbe iz Ludbrega gdje su odradili dvogodišnji ciklus kadetske lige, ali uz to i skupili zavidnu minutažu u 2.HRL-Sjever kroz ludbrešku seniorsku ekipu. Tako su naše redove pojačali vratar Ujlaki Noel, vanjski igrač Milošević Dino, lijevo krilo Friščić Fran, srednji vanjski Mažar Kristofor te pivot Špoljar Filip. Uz postojeće igrače dobili smo širinu, ali i jako mladu ekipu. Zbog toga se očekuje dogovoreni dolazak dvojice iskusnih igrača kako bi ekipa uz mladost dobila i malu dozu iskustva za ključne utakmice. Prvo kolo nam je donijelo poraz na vrućem terenu kod iskusne ekipe Rugvice, dok smo u drugom kolu pobijedili na domaćem terenu drugu ekipu premierligaša Varaždina“, istaknuo je tajnik koprivničkog rukometnog kluba Marko Sinković.

- Oglas -

Iznimno važna novost za koprivnički klub u novoj sezoni je i promjena sustava natjecanja u mlađim dobnim kategorijama. Dosadašnji parni sustav s dvogodišnjim pomakom odlazi u povijest. U novom sustavu kategorije ostaju iste, ali se pomak vrši svake godine tako da je jedne godine u svakoj kategoriji dominantno neparno godište, a druge godine parno godište.

„U klubu smatramo da je odluka o promjeni dobra te će spriječiti odljev djece neparnog godišta što je bila dosadašnja situacija. Kad smo kod mlađih dobnih skupina, donesena je odluka o promjeni ustroja kadetske lige koja više neće biti jedinstvena već je podijeljena u četiri regije gdje smo mi smješteni u najveću regiju Sjever-Istok koja pokriva područje od devet županija. Početak prvenstva za mlađe dobne skupine očekuje se sredinom listopada“, otkrio je Sinković.

Od važnih novosti van sportskih terena, dodaje, moraju zahvaliti novom sponzoru kluba, tvrtki Greenbird Medical na prepoznavanju važnosti projekta Škole rukometa za potrebu koje su klub odlučili sponzorirati s iznosom od 40.000 kuna. Takozvani „ček“ s navedenim iznosom predsjedniku kluba Zvonimiru Cahuneku uručila je prokuristica tvrtke Greenbird Medical, Martina Mak. Iz kluba su se zahvalili poklanjanjem službenog dresa.

Promocija novog sponzora izvršena je za vrijeme trajanja 11. memorijalnog turnira Braća Đelekovčan. Prekidanje tradicije nije dolazilo u obzir te je zbog epidemioloških mjera turnir održan u smanjenom obimu. Na turniru su nastupile četiri ekipe (GRK Varaždin 1930, RK Valpovka, MRK Čakovec i RK Koprivnica). Turnir je osvojila ekipa iz Varaždina ispred ekipe Valpovke, dok je Koprivnica završila na trećem mjestu ispred susjeda iz Čakovca. Nagrade ekipama uručila je Tara Đelekovčan.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti