Petak, 29. rujna 2023.

Tena Megerle još jednom pokazala zbog čega je velika Podravkina nada, u svom debiju zabila četiri gola

Prve rukometne korake napravila je u ŽRK Bjelovaru, a nakon što se tamo dokazala igrajući za starija godišta od svojeg stigla je u Podravku

- Advertisement -

Kao što smo već izvijestili, rukometašice Podravke Vegete na domaćem terenu u utorak su  uvjerljivo svladale Zrinski iz Čakovca rezultatom 40:26 i tako zadržale stopostotni učinak u Prvoj HRL.

U ovoj utakmici svoju minutažu dobile su sve igračice iz zapisnika, a svoj debi za prvu ekipu upisala je i mlada Tena Megerle. Odlično je odradila svoje prve prvoligaške minute i zabila četiri pogotka.

Tena Megerle u akciji
Tena Megerle u akciji // Foto: Ivan Brkić

Tena je velika nada koprivničkog kluba, a svoj veliki potencijal iz tjedna u tjedan pokazuje u drugoj Podravkinoj ekipi, popularnim Linicama.

- Advertisement -

Igra na poziciji vanjskog igrača, rukometom se bavi osam godina, a počela je trenirati na nagovor prijateljice.

– Od početka mi je bilo čudno jer sam prije toga trenirala ples te mi se rukomet činio pregrubim, no vrlo brzo sam ga zavoljela. Trenirala sam okružena prijateljicama, jednako kao i sada, pa sam se lakše opustila i proigrala – prisjetila se Tena u našem prošlogodišnjem razgovoru.

Prve rukometne korake napravila je u ŽRK Bjelovaru, a nakon što se tamo dokazala igrajući za starija godišta od svojeg stigla je u Podravku.

– Nakon gubitka utakmice o kojoj nam je ovisio prolazak na državnu završnicu, trenerica Đurđica Zečević došla je do mene i naglasila da me želi u svojoj ekipi. Na taj se poziv nisam mogla oglušiti i nedugo nakon toga postala sam članica ovog predivnog kluba u kojem igram i sada – kazala je ona.

Tena Megerle
Tena Megerle iznimno je talentirana vanjska igračica // Foto: RK Podravka

Istaknula je kako se brzo uklopila u Podravku Lino te kako u ekipi vlada obiteljska atmosfera. Brzo se sprijateljila sa suigračicama te se osjeća ugodno s njima.

- Advertisement -

– Najviše mi se sviđa brza igra koju igramo i naše zajedništvo na terenu koje donosi dobre rezultate i pobjede. Puno ljudi govori da rukomet nije sport za djevojke, no kod mene to izaziva dodatnu motivaciju da ga igram. Volim ga zbog brzine igre i kontakta koji je sastavni dio sporta – rekla nam je lani Tena.

Zanimljivo je da je na posljednjoj državnoj završnici, na kojoj su Linice osvojile srebro, izabrana u najbolju sedmorku, a tek je 2004. godište, odnosno dvije godine je bila mlađa od drugih rukometašica koje su se natjecale.

– Biti izabran u najbolju sedmorku među starijim curama je velika čast. Vrlo sam ponosna – istaknula je lani u ožujku Tena.

Osim ovog priznanja, Tena je 2020. godine bila nominirana za najperspektivniju sportašicu grada Koprivnice, najperspektivniju sportašicu Koprivničko-križevačke županije, a primila je nagradu za najperspektivniju sportašicu Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti