Nedjelja, 4. lipnja 2023.

Teniski stručnjak Vjeran Friščić uručio vrijednu privatnu donaciju Teniskom klubu Koprivnica

Vjeran Friščić bivši je ATP i Davis cup igrač, Fed cup izbornik ženske reprezentacije, državni prvak, autor mnogih knjiga o tenisu i ITF instruktor

Teniski klub Koprivnica u subotu je organizirao konferenciju za medije povodom donacije cjelokupne privatne biblioteke stručnih knjiga o tenisu jednog od najpoznatijih i najboljih hrvatskih teniskih trenera, Vjerana Friščića iz Zagreba, upravo koprivničkom klubu.

Konferenciji su uz Friščića sudjelovali i predsjednik Teniskog kluba Dragutin Gašpari, tajnik kluba Krešimir Šifkorn, predsjednik Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske Marijan Dugandžić te bivša igračica i sadašnja sportska direktorica Hrvatskog teniskog saveza Jelena Kostanić.

Svojim dolaskom podršku je okupljenima u ime Grada Koprivnice dao i gradonačelnik Mišel Jakšić.

Nakon konferencije za medije održano je predavanje na terenu za polaznike teniske škole Teniskog kluba Koprivnica te prigodni turnir u parovima za goste i uzvanike.

Vjeran Friščić bivši je ATP i Davis cup igrač, Fed cup izbornik ženske reprezentacije, državni prvak, autor mnogih knjiga o tenisu i ITF instruktor.

Od 1986. godine Friščić surađuje s ITF-om, međunarodnom teniskom federacijom u svojstvu instruktora. Njegova specijalizacija je “treniranje trenera”, odnosno obuka teniskih trenera i učitelja u školama i teniskim kampovima. Šest godina, od 2000., bio je izbornik hrvatske Fed cup reprezentacije u sastavu Iva Majoli, Mirjana Lučić, Silvija Talaja i Jelena Kostanić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti