Utorak, 5. srpnja 2022.

Tjedan karijera na Sveučilištu Sjever: predstavljen Poduzetnički inkubator Đurđevac

Poduzetnički inkubator funkcionira kao poseban oblik potpore kojim se olakšava poslovanje poduzetnicima – početnicima u prvim godinama poslovanja kroz sufinanciranje najma poslovnog prostora

Preporučujemo

Sveučilištu Sjever je u Koprivnici i u Varaždinu održalo tjedan karijera UNIN Connect Week koji je okupio veliki broj tvrtki i poduzetnika koji su predstavili svoje poslovanje i djelatnosti studentima Sveučilišta Sjever.

Na sajmu je sudjelovalo više od 80-ak tvrtki, a studenti su mogli sudjelovati na brojnim radionicama i panelima koji su održani na temu samozapošljavanja i zapošljavanja te kako odabrati karijeru.

Osim poduzetnika na sajmu se predstavio i Poduzetnički inkubator Đurđevac koji je posebno zanimljiv poduzetnicima početnicima te je izazvao posebno veliki interes kod studenata.

Poduzetnički inkubator u Đurđevcu // Foto: Luka Krušec / LuMedia
Poduzetnički inkubator u Đurđevcu // Foto: Luka Krušec / LuMedia

Poduzetnički inkubator funkcionira kao poseban oblik potpore kojim se olakšava poslovanje poduzetnicima – početnicima u prvim godinama poslovanja kroz sufinanciranje najma poslovnog prostora te korištenje pratećih usluga.

U njemu su smještena novoosnovana mala poduzeća koja tek počinju poslovati ili su u fazi razvoja ili posluju do maksimum tri godine, a potrebna im je pomoć u prostoru, infrastrukturi i stručna pomoć kroz savjetodavne, konzultantske te administrativne usluge i edukacije.

Poduzetnički inkubator u Đurđevcu // Foto: Luka Krušec / LuMedia
Poduzetnički inkubator u Đurđevcu // Foto: Luka Krušec / LuMedia

Mladi tako dobivaju potrebnu podršku da pokrenu svoju djelatnost bez velikih tehničkih i administrativnih troškova, djeluju u poslovnoj atmosferi okruženi drugim poduzećima u nastanku te tako sudjeluju u gospodarskom razvoju područja i smanjenju nezaposlenosti u regiji.

Pozivaju se svi zainteresirani poduzetnici početnici ako imaju pitanja ili žele poslovati u prostoru Inkubatora da se jave na mail: inkubator@djurdjevac.hr

- Advertisement -

Najnovije objave