Petak, 25. lipnja 2021.

Tko je glavni kandidat za novog trenera koprivničkog Slavena Belupa?

Radio je na dva kontinenta u četiri različite države. Iza njega je bogato iskustvo, a najveći uspjeh mu je osvajanje dvostruke krune s varšavskom Legijom

Preporučujemo

Kao što je portal Klikaj.hr prvi objavio, Tomislav Stipić (41) više nije trener koprivničkog prvoligaša Slavena Belupa.

Na sastanku uprave kluba, održanom u četvrtak poslijepodne na koprivničkom stadionu, na kojoj je bio prisutan i sam Stipić, donesena je odluka da dosadašnji trener neće povesti momčad na pripreme u ponedjeljak 14. lipnja.

Pitanje svih pitanja sada je tko će biti novi trener Farmaceuta. U nogometnim kuloarima spominje se nekoliko imena, ali doznajemo da je glavni kandidat Dean Klafurić (48) iz Kurilovca kraj Velike Gorice, nositelj UEFA Pro licence.

Trenersku karijeru započeo je u niželigaškim klubovima, a između 2009. i 2012. bio je izbornik hrvatske ženske nogometne reprezentacije.

Vodio je kasnije brojne momčadi mlađih uzrasta zagrebačkog Dinama, bio je i pomoćnik u prvoj momčadi Dinama i u mladim hrvatskim nogometnim reprezentacijama, U-15 i U-20.

U ljeto 2016. postaje pomoćnim trenerom saudijskog Al-Nassra u kojem ostaje pola godine, nakon čega je pola godine pomoćnik u Al-Ainu (Ujedinjeni Arapski Emirati). Nakon kratke epizode s drugoligašem Goricom, prvo postaje pomoćnikom, a onda i glavnim trenerom varšavske Legije s kojom u sezoni 2017./18. osvaja poljsko prvenstvo i kup.

U lipnju 2019. Klafurić je preuzeo klupu Hrvatskog dragovoljaca, ali je na kraju srpnja napustio klub zbog promjene uprave.

Početkom 2020. otišao je u ciparski Ethnikos gdje je proveo nešto manje od godinu dana i ostavio ih u prvoligaškom društvu, ali u drugoj sezoni nije išlo sve po rezultatskom planu.

“Zanima me rad u Prvoj HNL, još nisam samostalno vodio neki klub u domovini. Uvjeren sam da bih se trenerski najbolje mogao izraziti baš u nekom hrvatskom klubu. Ali, nogomet je nepredvidiv i tko zna gdje će biti moje sljedeće radno mjesto”, rekao je Klafurić početkom ove godine u razgovoru za Sportske novosti.

Prema informacijama s njegove web stranice, preferira formacije 4-3-3 i 4-1-4-1, dok su mu alternativne formacije 3-5-2 i 4-2-3-1.

Najnovije objave