Nedjelja, 25. veljače 2024.

Trebala pomagati ženi s invaliditetom, a ona ju je zavezala, tukla i opljačkala

Tereti ju se da je onemogućila psu da pomogne oštećenici, a potom je nesretnu ženu odgurala u invalidskim kolicima u dnevni boravak i pojačala ton na televizoru kako prolaznici i susjedi ne bi čuli zapomaganje

- Oglas -

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon provedene istrage, podiglo pred tamošnjim Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv 37-godišnje državljanke Republike Srbije zbog počinjenog kaznenog djela razbojništva, kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode i kaznenog djela računalne prijevare.

Podignutom optužnicom okrivljenu 37-godišnjakinju se tereti da je 14. lipnja 2022. oko 20.30 sati u Zagrebu, kao asistentica oštećenoj osobi s invaliditetom postupila s nakanom da se nepripadno materijalno okoristi u znatnom iznosu.

Tereti ju se da je onemogućila psu da pomogne oštećenici, a potom je nesretnu ženu odgurala u invalidskim kolicima u dnevni boravak i pojačala ton na televizoru kako prolaznici i susjedi ne bi čuli zapomaganje te joj potom zaprijetila da će joj nauditi i tjelesno ju napala.

- Oglas -

Tereti ju se da je tkaninom vezala usta i nos oštećenici te ju stavila u položaj u kojem se nije mogla pomicati i dozvati pomoć.

Okrivljenica je potom, tereti ju se, iz stana oštećenice uzela novčanik u kojem su bile kartice, mobitele, prijenosno računalo, nakit, odjevne predmete i druge vrijednije predmete iz stana koje je potom zadržala za sebe.

Okrivljenicu se tereti da je izašla iz stana i zaključala oštećenicu u stanu onemogućivši joj je da zove pomoć.

Okrivljenici se optužnicom stavlja na teret da si je kaznenim djelom pribavila nepripadnu imovinsku korist u iznosu većem od 10.000 eura na štetu žrtve.

Okrivljenicu se tereti da je od 14. lipnja 2022. do 15. lipnja 2022. u Zagrebu i Srbiji koristila ukradene bankovne kartice na ime žrtve, za neovlašteno podizanje novca i plaćanje robe čime si je pribavila nepripadnu materijalnu korist u iznosu većem od 340 eura.

- Oglas -

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je u optužnici određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenice budući da se nalazi u bijegu, kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela te je predložilo suđenje u odsutnosti.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti