Srijeda, 28. rujna 2022.

Trener Slavena Belupa Stipić uoči Gorice: Moramo biti oprezni i na gornjoj granici naših mogućnosti

Utakmica će se danas, u subotu, s početkom u 17.55 sati igrati bez prisustva gledatelja

Preporučujemo

Nogometaši Slavena Belupa, nakon remija bez pogodaka u Osijeku, u drugom će kolu Hrvatski Telekom Prve lige na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš danas (subota) ugostiti Goricu. Utakmica će se s početkom u 17.55 sati igrati bez prisustva gledatelja, a najavio ju je trener koprivničke momčadi Tomislav Stipić.

– Trenutačno se nalazimo u fazi stvaranja jedne ozbiljne momčadi. Taj period obuhvaća prvih sedam, osam prvenstvenih utakmica i u njemu ćemo naići na mnoga iskušenja. Jako je važno da ostanemo ponizni, čvrsti i stabilni, da se iz dobre organizacije branimo i napadamo. Moramo tu organizaciju sačuvati i u transformacijama s i bez lopte. Želimo biti stabilna i ozbiljna momčad koja ne prima golove, a kada to napravimo onda ćemo biti spremni za iskorak – istaknuo je Stipić.

Gorica je u prvom kolu rezultatom 1:5 uvjerljivo svladala Varaždin i pokazala da će i ove sezone imati jako dobru momčad.

– Gorica je jedna jako ozbiljna momčad. U ovoj sezoni im je cilj Europa i to su pokazali već u prvom kolu u Varaždinu. Čeka nas tvrda ekipa puna agresivnosti tako da očekujem težak i zagonetan susret. Imaju i fizičku jakost i individualnost, a na kraju krajeva i pravi su tim. Moramo biti oprezni i na gornjoj granici naših mogućnosti – kaže Stipić.

Prvenstvo je tek počelo, a pauza nakon prošle sezone gotovo da nije ni postojala.

– Moramo imati dobar plan kojeg ćemo se držati svih 90 minuta. Igramo kod kuće i zbog toga se veselimo. Želimo ići iz utakmice u utakmicu, iz minute u minutu i biti fokusirani isključivo na naš zadatak i sebe, a ne obazirati se na druge. Ovo prvenstvo će biti maraton sa svim mogućim izazovima na koje mi želimo odgovoriti, a ne jedan sprint nakon kojeg sve može popucati. Veselimo se ovoj utakmici protiv jedne od najboljih momčadi u ligi – zaključio je Stipić.

- Advertisement -

Najnovije objave