Utorak, 6. prosinca 2022.

Miranda Tatari Šimunović: Želja nam je da Podravka Vegeta prođe u drugi krug Lige prvakinja

Rukometašice Podravke Vegete marljivo se pripremaju za novu sezonu u Ligi prvakinja i domaćim natjecanjim. Tim povodom porazgovarali smo sa sportskom direktoricom kluba

Preporučujemo

Rukometašice Podravke Vegete marljivo se pripremaju za novu sezonu u Ligi prvakinja i domaćim natjecanjima. Ovog ljeta bilo je puno odlazaka i dolazaka u klub pa je svaki dan dragocjen treneru Zlatku Saračeviću za uigravanje nove ekipe.

Tko je sve došao u klub ovog ljeta, a tko više ne igra u Koprivnici pogledajte u nastavku…

SVE NA JEDNOM MJESTU Evo tko je sve došao u Podravku Vegetu, a tko je napustio klub ovog ljeta

– Ono što je dobro u ovoj sezoni je da prijelazni rok traje cijelo vrijeme te postoji mogućnost da u bilo kojem trenutku klubovi angažiraju pojačanja ukoliko procijene da im je to potrebno. Svakako da vodimo računa i o toj mogućnosti te nije isključeno da nam se još netko pridruži – poručuje sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović.

Dodaje kako je dosadašnja praksa bila da se u određenom periodu i po potrebi u rad prve ekipe uključuju i djevojke iz omladinskog pogona, točnije igračice druge ekipe Podravke Lino.

– S obzirom na situaciju vezanu uz koronavirus, radi opreza, svaka ekipa trenira u svom sastavu te se igračice ne miješaju u druge ekipe. Treba naglasiti i da su tri igračice koje su došle u Podravku ovo ljeto kadetske reprezentativke Hrvatske,  a to Bruna Zrnić, Ana Buljan te Margarita Škarić – ističe Miranda Tatari Šimunović.

Saračevićeva je ekipa u ovim pripremama odigrala već nekoliko pripremnih utakmica, a još ih je nekoliko u planu. Jedna od njih je i gostovanje u mađarskom Siofoku 29. kolovoza.

Prva prijateljska utakmica odigrana je u Osijeku s istoimenim domaćinom u kojoj je koprivnička ekipa pobijedila rezultatom 23:36. Druga prijateljska utakmica odigrana je u Koprivnici sa Siofokom koja je završila rezultatom 28:29 u korist Mađarica, iako je Saračevićeva ekipa na poluvremenu vodila rezultatom 14:13. Nakon toga odigrana je uzvratna prijateljska utakmica s Osijekom u Koprivnici koju je koprivnička ekipa pobijedila rezultatom 37:27. Potom su odigrane tri prijateljske utakmice s ekipom Dunarea Braila koju vodi naš Koprivničanac Neven Hrupec. U prvoj utakmici Kokice su pobijedile rezultatom 34:29, u drugoj utakmici pobjedu je odnijela rumunjska ekipa rezultatom 27:30, dok je u trećoj utakmici Podravka Vegeta pobijedila 26:25. Posljednja prijateljska utakmica odigrana je u Varaždinu s Kokom u kojoj su Koprivničanke pobijedile rezultatom 28:36.

Detalj s utakmice rukometašica Podravke
Detalj s utakmice rukometašica Podravke // Foto: RK Podravka Vegeta

Prva službena utakmica očekuje se 13. rujna na samom otvaranju Lige prvakinja, a Podravka Vegeta dočekuje ekipu crnogorske Budućnosti.

– Nadamo se da će sve krenuti po planu i rasporedu unatoč koronavirusu, koji je napravio pravu pomutnju na svim poljima pa tako i u sportu. Vjerujemo i nadamo se da ćemo unatoč vrlo izazovnoj i neizvjesnoj situaciji biti u mogućnosti odigrati u planiranim terminima kako Ligu prvakinja, tako i domaće prvenstvo te nacionalni Kup te se na taj način i pripremamo. Ono što nas sigurno ne veseli jesu određena predviđanja da će se utakmice, a s obzirom na to da je riječ o dvoranskom sportu, vrlo vjerojatno igrati bez mogućnosti prisustvovanja gledatelja. Igrati takve utakmice u praznoj/polupraznoj dvorani ili pred prepunom dvoranom su dijametralno suprotne u smislu atmosfere i u ovome je trenutku teško predvidjeti kako će koja ekipa reagirati na to, ali svakako da će i takva neuobičajena situacija imati utjecaja na izvedbu i krajnji rezultat – govori sportska direktorica.

Klupske ambicije vrlo su jasne.

– Kada govorimo o domaćem prvenstvu i Kupu, naše ambicije ostaju nepromijenjene i očekujemo dvostruku krunu uz namjeru da sve veću minutažu koriste mlađe igračice za koje je procijenjeno da zaslužuju svoje mjesto u krugu prve ekipe. Kada je, pak, riječ o Ligi prvakinja, najprestižnijem rukometnom natjecanju, želja nam je napraviti iskorak u odnosu na lanjsku sezonu, a to znači prolazak u sljedeću fazu natjecanja. Ako analiziramo ekipe iz naše skupine, riječ je redom o vrhunskim ekipama s puno većim raspoloživim budžetima i trebat će se puno toga poklopiti za ostvarenje naše želje, no svi zajedno vjerujemo u uspjeh – poručuje Miranda Tatari Šimunović.

Miranda Tatari Šimunović
Sportska direktorica Podravke Vegete Miranda Tatari Šimunović // Foto: RK Podravka Vegeta

Zanimalo nas je i je li Podravkina ekipa slabija ili jača nego prošle sezone u kojoj se stiglo nadomak dvostruke domaće krune, ali i polufinala EHF Kupa koje se nije zbog koronavirusa ni igralo.

– Što se tiče usporedbe aktualne ekipe s prošlosezonskom, mišljenja smo da smo na svim pozicijama, osim možda na jednoj vanjskoj poziciji, kvalitetniji. Doveli smo u naš klub najbolju golmanicu rumunjskog prvenstva i kapetanicu Ramnicu Valcee Yuliyu Dumansku kojoj dobri poznavatelji rukometa predviđaju vrhunsku karijeru. Netom prije završetka prošle sezone uspjeli smo na poziciju desnog vanjskog dovesti provjerenu angolsku reprezentativku Azenaide Carlos koja je u svega dvije europske utakmice pokazala o kakvoj se igračici radi. Malo prije nje, kao zamjenu za Anu Debelić, doveli smo slovensku reprezentativku Aneju Beganović koja je u prošloj sezoni opravdala naša očekivanja, a sada je na njoj da podigne svoje izvedbe na još višu razinu. Vratila nam se nakon dugotrajnog oporavka i Nikolina Zadravec koja u prošloj sezoni nažalost nije mogla nastupati u gotovo niti jednoj europskoj utakmici te će svakako činiti pojačanje za ovu sezonu. Posebno nas veseli činjenica da su u dosadašnjim prijateljskim utakmicama naše mlade igračice Elena Popović i Lea Franušić pokazale da se na njih ozbiljno može računati te se iskreno nadam da će ih slijediti i ostale mlađe igračice – kazala je sportska direktorica.

Za kraj nas je zanimalo i kakvi su dugoročni planovi koprivničkog kluba.

– Kada smo krenuli u projekt povratka Podravke Vegete na ozbiljniju europsku rukometnu kartu definirali smo nekoliko faza razvoja i nitko nije želio da se preskaču određene stepenice da ne bi, da se tako izrazim, slomili nogu. Ključno je bilo, za početak, osigurati kontinuitet igranja u Ligi prvakinja što smo i ostvarili, a u prilog tome ide i činjenica da nas je EHF uvrstio i ove sezone u najelitnije natjecanje te predvidio isti tretman i za narednu sezonu. Dakle, i u krovnoj rukometnoj organizaciji prepoznali su sve napore koje činimo kao i interes javnosti za Podravkin rukomet. Mi u klubu vjerujemo da ćemo uz podršku našeg glavnog sponzora Podravke te Belupa, Grada Koprivnice, kao i drugih manjih sponzora nastaviti s pozitivnim razvojem ove lijepe sportske priče. Uostalom, zašto svi zajedno ne bi vjerovali u to da će Europa opet jednog dana imati prvaka iz Koprivnice, našu Podravku Vegetu. Nije riječ o nemogućoj misiji ako ćemo svi to željeti i raditi u tom smjeru, no to sigurno nije moguće ostvariti preko noći – zaključila je Miranda Tatari Šimunović.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti