Utorak, 28. rujna 2021.

Turistička zajednica grada Koprivnice pokreće radionice starih obrta, prijavite se

Radionice će se sastojati uglavnom od praktičnog dijela – primjeri dobre prakse te osnovnog teorijskog dijela

Preporučujemo

Turistička zajednica grada Koprivnice lider je u oživljavanju i turističkom korištenju starih zanata u Hrvatskoj. Stari obrti jedna su od najvećih atrakcija najbolje manifestacije Hrvatske – Renesansnog festivala, ali i mnogobrojnih drugih.

“Posljednjih godina očiti je trend nestajanja tradicijskih zanata, a vezan je uz dob nositelja tih rijetkih vještina. Stoga, vjerojatno prvi u Hrvatskoj, pokrećemo besplatnu edukaciju za zainteresirane, poglavito mlade, koji će željeti naučiti i prezentirati ove gotovo nestale, a iznimno atraktivne vještine”, istaknuli su iz Turističke zajednice grada Koprivnice.

Pozivaju se svi zainteresirani s područja Koprivničko-križevačke županije da se jave na besplatne radionice starih obrta – kolar, bačvar, košaraš, ispirač zlata i krovopokrivač sa slamom.

Radionice će se sastojati uglavnom od praktičnog dijela – primjeri dobre prakse te osnovnog teorijskog dijela, a svoje vještine će prenositi gotovo zadnji majstori navedenih obrta iz Sjeverne Hrvatske.

“Nakon obuke polaznici će biti uključeni u aktivnosti Turističke zajednice grada Koprivnice i Središnje Podravine, bazirane na očuvanju kulturne baštine i povijesti (manifestacije) te će sami moći nuditi svoje aranžmane u suradnji s turističkim agencijama”, ističu iz Turističke zajednice grada Koprivnice.

Radionice se planiraju održati tijekom lipnja (relaksacija epidemioloških mjera) u trajanju od tri do pet dana (ovisno o tipu radionice), a za sve detalje javite se u Turističku zajednicu grada Koprivnice.

Moli se zainteresirane da se jave na broj telefona 048/621-433 te na email: tzg-koprivnica@kc.t-com.hr.

Najnovije objave