Subota, 26. studenoga 2022.

Turističke zajednice Herceg Novog i Međimurja potpisale sporazum o suradnji

'Bogatstvo tradicije i kulturno-povijesnog nasljeđa koje baštine obje regije nam je poveznica i dobra polazna točka za razvoj suradnje', rekao je župan Posavec

Preporučujemo

S ciljem unaprjeđenja suradnje na području turizma, obrazovanja i kulture, direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula i izaslanica direktorice Turističke organizacije Herceg Novog Svetlana Radmilović u Čakovcu su potpisali sporazum o suradnji.

Crnogorski grad na obali Jadranskog mora – Herceg Novi – smješten je na ulazu u Boku kotorsku, te je upravo zahvaljujući prirodnim ljepotama stekao naziv grada sunca, cvijeća i zelenila, ali je i grad tradicije, kulture i sporta.

Suradnja s Međimurskom županijom – destinacijom nagrađenom s čak tri EDEN nagrade za izvrsnost – te prepoznatom kao odličnom destinacijom kontinentalnog turizma, u Turističkoj organizaciji Herceg Novog smatraju odličnom prilikom za razmjenu iskustava i primjenu dobre prakse.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je tom prigodom istaknuo:

– Bogatstvo tradicije i kulturno-povijesnog nasljeđa koje baštine obje regije nam je poveznica i dobra polazna točka za razvoj suradnje. Herceg Novi, kao i Međimurje, ima crkve posvećene sv. Roku i sv. Jeronimu, svecima važnima za našu povijest. Sveti Jeronim je rođen u Međimurju za što postoje znanstveni dokazi. Poveznica ima još: Ban Petar Zrinski u 17. stoljeću osobno je došao u mjesto Perast, nadomak Herceg Novog, da bi tamošnjim žiteljima predao mač u ime zahvale što su zaustavili prodor 7.000 Osmanlija. Taj se mač danas smatra jednim od najvrijednijh spomenika iz toga doba – ispričao je župan Posavec.

– Međimurje na razmeđi triju zemalja, sa svim bogatstvima i vrijednostima koje čuva i razvija, ali i s praksom ovjenčanom najvišim nagradama u turizmu, te turistički razvoj i baština Herceg Novog objema sredinama mogu donijeti blagodati kroz suradnju – istaknuo je R. Grula.

– Cilj nam je jačati suradnju na širokom polju turizma, zajedničkoj promociji i organizaciji niza sadržaja za koje sam sigurna da će obogatiti turističke ponuda oba kraja – dodala je Svetlana Radmilović.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti