Subota, 3. prosinca 2022.

Twirlingaš Bernard Barač ruši predrasude da ples nije za muškarce

Twirlingom se bavi od 2007. godine, a sve je počelo odlaskom na trening sa sestričnom koja je bila dugogodišnja twirlerica i mažoretkinja i pokazala mu prve elemente sa štapom i predstavila ga trenerici Katarini Vahtarić-Lovrenčak

Preporučujemo

Bernard Barač iz Goričana mlad je i perspektivan twirlingaš koji niže svjetske uspjehe. S mažoret elementima koji su dio twirling plesa susreo se još kao 13-godišnjak te od onda marljivo trenira i niže medalje. Zanimljivo je da je rođen baš na svjetski dan plesa 29. travnja pa voli reći da je ples odabrao njega. S Bernardom je ekipa Međimurskih novina popila šalicu ugodne kave, popričali o brojnim uspjesima, ali i planovima za budućnost.

– Twirling je složena sportska disciplina koja sadrži elemente akrobatike, plesa i manipulacije štapom. Ne može se točno odrediti kada je nastao, ali je sigurno da je svoj najveći zamah doživio sedamdesetih godina 20. stoljeća. Bavim se twirlingom i radim kao trener istog u dva kluba te radim s djecom od pet godina koja uče najosnovnije stvari do ozbiljnih natjecatelja koji se natječu na europskim i svjetskim prvenstvima – govori Bernard.

Twirlingom se bavi od 2007. godine, a sve je počelo odlaskom na trening sa sestričnom koja je bila dugogodišnja twirlerica i mažoretkinja i pokazala mu prve elemente sa štapom i predstavila ga trenerici Katarini Vahtarić-Lovrenčak.

– Ona je u meni prepoznala želju za napretkom, a sve ostalo je povijest – ističe Bernard Barač.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti