Srijeda, 4. listopada 2023.

U crkvi svetog Jurja u Đurđevcu zasjale nove klupe

Uređenjem poda osigurana je i pristupačnost crkvi za teže pokretne osobe budući da je pod sada ravan, a zahvaljujući postavljenom podnom grijanju boravak u crkvi bit će biti puno ugodniji za vjernike

- Advertisement -

Radovi na uređenju Župne crkve svetog Jurja u Đurđevcu bliže se kraju, a unutrašnjost crkve poprima sve ljepše izdanje.

Župa sv. Jurja u suradnji s Đurđevcom prijavila je i provela projekt rekonstrukcije podova te postavljanja podnog grijanja. Uspješno su osigurana sredstva za projekt preko Javnog poziva kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

– Saniran je pod u crkvi te je postavljen novi sustav podnog grijanja budući da je pod u crkvi bio neravan te općenito u vrlo lošem stanju kao i grijanje koje nije bilo prilagođeno prostoru crkve. Pod crkve je oko 50 godina bio pokriven starim tepihom te je zasigurno zaslužio ovu obnovu. Plan je u narednom razdoblju urediti i vanjske stepenice te asfaltirati stazu pored crkve. Ovo je samo nastavak našeg ulaganja u uređenje i obnovu vjerskih objekata na području grada. Još jednom zahvaljujem našem župniku Marku Racu na suradnji kod prijave i provedbe projekta – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

- Advertisement -

Uređenjem poda osigurana je i pristupačnost crkvi za teže pokretne osobe budući da je pod sada ravan, a zahvaljujući postavljenom podnom grijanju boravak u crkvi bit će biti puno ugodniji za vjernike.

– Nakon završetka radova na obnovi poda, crkva je dobila i novu boju zidova te su nabavljena nova sjedala odnosno klupe koje su stigle ovaj tjedan. Naručen je i novi tepih koji će pokriti pod oko glavnog oltara. Osim navedenih radova, župa planira i zamijeniti vanjska bočna vrata, a kako smo već naglasili ovo su radovi koji se izvode jednom u 100 godina – istaknuo je Janči.

Inače, kroz nekoliko godina sustavno se obnavlja unutrašnjost župne crkve te su do sada temeljito obnovljeni i sanirani dotrajali dijelovi krovišta, dio stolarije, pokrajnja (zimska) kapela, sakristija, pjevački kor, a zamijenjene su i kompletne električne instalacije i rasvjetna tijela.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti