Četvrtak, 18. srpnja 2024.

U Dropkovcu održana 14. Slivarijada

Načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović pozvao sve da uživaju u domaćim proizvodima te čestitao svima koji su se potrudili da ova manifestacija bude uspješna

- Oglas -

Prošlog je vikenda u Dropkovcu održana 14. „Slivarijada“ čiji je organizator Udruga Plava krv, a pokrovitelji Općina Gornja Rijeka, Koprivničko-križevačka županija i Grad Križevci, izvijestila je Služba ureda župana prenoseći Prigorski.hr.

Manifestaciji je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, a njezina svrha je s jedne strane njegovati tradiciju potkalničkih plemića jednoselaca Šljivara, a s druge strane promovirati regionalne brendove biljnih i voćnih rakija, među kojima dominiraju rakije od šljive.

Ujedno su najbolje rakije i nagrađene, a među voćnim rakijama zlato je osvojio Željko Katanović za rakiju od trešnje. Zlato za šljivovicu je osvojio Ivan Kopornic.

- Oglas -

Predsjednik Udruge Mario Crnčić kazao je kako im je cilj očuvati kajkavski jezik i tradicionalnu enogastro ponudu te dodao kako je inicijativom Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije snimljen serijal o starim jelima.

Zamjenik Ljubić čestitao je organizatorima koji drže do tradicije u Dropkovcu te svima koji su sudjelovali u izložbi i kulturno-umjetničkom programu, ujedno otvorivši manifestaciju.

Predsjednik Udruge Bilikum Denis Maksić pridružio se čestitkama Udruzi te dodao kako je na izložbi rakija bilo 25 uzoraka.

Načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović pozvao sve da uživaju u domaćim proizvodima te čestitao svima koji su se potrudili da ova manifestacija bude uspješna.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti