Petak, 24. ožujka 2023.

U Đurđevac dolaze djela Henrija De Toulousea-Lautreca

Lautrec je koristio slične tehnike da prikaže duh Pariškog života 1890-ih. Slikao je glazbene kavane i kabaree, dvorane i njihove zvijezde izrazitog karaktera, cirkus, bordele i hipodrome

Preporučujemo

Vijećnici su na sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca dali jednoglasnu suglasnost ravnateljici muzeja Editi Janković Hapavel kako bi Đurđevac već u travnju bio domaćin još jednog inozemnog izložbenog projekta – izložbe Henrija De Toulousea-Lautreca pod nazivom Svjetla Moulin Rougea.

”Ova nova poslastica za ljubitelje umjetnosti opet će istaknuti Đurđevac na mapi kulturnih događanja u Hrvatskoj, pa i šire”, ističu u gradskoj upravi.

Nakon što je izložba Hundertwasera i Hasegawe polučila veliki uspjeh i dovela tisuće ljudi, u Muzej Grada Đurđevca stiže izložba Henrija de Toulousea-Lautreca.

Radi se o izložbi istaknutog francuskog umjetnika koja do sada u ovom obliku nije održana u Hrvatskoj. Bio je majstor prenošenja pokreta i atmosfere uz samo nekoliko poteza kista ili pera.

Lautrec je koristio slične tehnike da prikaže duh Pariškog života 1890-ih. Slikao je glazbene kavane i kabaree, dvorane i njihove zvijezde izrazitog karaktera, cirkus, bordele i hipodrome.

Muzej je za izložbu dobio i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja koja je uz pozivnicu poslana svim osnovnim i srednjim školama, pa se očekuje i veliki broj organiziranih školskih dolazaka.

– S obzirom na veliki interes javnosti za bogato i raznovrsno stvaralaštvo ovog poznatog umjetnika očekuje se da će i ova izložba zabilježiti i rekordan broj posjetitelja. Očekujemo da će se troškovi izložbe u cijelosti pokriti od sponzorstava i prodanih ulaznica – istaknuo je predsjednik vijeća Željko Lacković.

Izložba obuhvaća devedesetak radova, a bit će otvorena od 21. travnja do 31. listopada 2023. godine.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti