Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

U đurđevačkoj knjižnici održano natjecanje u recitiranju pjesama Frana Galovića

Treće mjesto osvojila je Franka Blažok recitiranjem pjesme Klet, drugo mjesto osvojio je Marko Dautanec pjesmom Kum Martin, a prvo mjesto je pripalo Davidu Kuzmiću koji je recitirao pjesmu Stari grad

Preporučujemo

U organizaciji Matice hrvatske – ogranak u Đurđevcu, Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva i đurđevačke knjižnice je održano 16. natjecanje u recitiranju pjesama Frana Galovića.

Prisutne je pozdravila ravnateljica knjižnice Bernarda Ferderber koja je naglasila da je ovo završni događaj u sklopu Mjeseca hrvatske knjige koji je ove godine bio posvećen mladima, a u ime organizatora nazočnima se obratio profesor Zdravko Seleš koji je istaknuo značaj književnika Frana Galovića u hrvatskoj književnosti.

Đurđevački gimnazijalci
Foto: djurdjevac.hr

Đurđevački su gimnazijalci, njih 12, recitirali poeziju Frana Galovića, a nakon glasanja publike, proglašeni su i pobjednici.

Treće mjesto osvojila je Franka Blažok recitiranjem pjesme Klet, drugo mjesto osvojio je Marko Dautanec pjesmom Kum Martin, a prvo mjesto je pripalo Davidu Kuzmiću koji je recitirao pjesmu Stari grad.

“Čestitamo svim recitatorima i zahvaljujemo profesoru Selešu što dugi niz godina prenosi ljubav prema kajkavskoj riječi na mlađe naraštaje”, rekla je ravnateljica Ferderber.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti