Srijeda, 31. svibnja 2023.

U Đurđevcu je održan 19. Festival folklorne koreografije

Festival je po svojem konceptu jedinstven je u svijetu jer se svake godine održava u drugom gradu lijepe naše

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči u subotu je svečano otvorio 19. Festival folklorne koreografije koji je održan u Domu kulture u Đurđevcu.

U punoj dvorani Doma kulture gledatelji su mogli uživati u bogatom folklornom programu, pjesmama i prekrasnim narodnim nošnjama.

Festival je organiziralo Hrvatsko društvo folklornih koreografa i voditelja uz podršku Ministarstva kulture i Grada Đurđevca. Riječ je o društvu koje okuplja najstručnije pojedince i stvaratelje te nastoji promovirati i podržati znanje i odgovornost prema hrvatskoj tradicijskoj kulturi i njezinoj scenskoj primjeni.

Festival je po svojem konceptu jedinstven je u svijetu jer se svake godine održava u drugom gradu lijepe naše.

Poznat je i po natjecateljskom karakteru, na kojem se natječu koreografi svojim scenskim ostvarenjima. Tako je u Đurđevcu, temeljem pristiglih prijava i odabirom selektora društva predstavljeno sedam koreografija u izvedbi preko 200 folkloraša.

U ime domaćina i suorganizatora KUD-a ‘Petar Preradović’ Đurđevac koreografkinja, a ujedno i voditeljica programa je bila Kristina Benko Markovica.

Uz KUD ‘Petar Preradović’ nastupili su još folklorni ansambl Koprivnica, KUD Sv. Ana Odranski Obrež, KUD Delovi, Novigrad Podravski, folklorni ansambl Zagreb Markovac, KUD Mak Trnovec Bartolovečki te Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Prigorec Markuševec.

Ovom prilikom je uručeno i priznanje Nadi Šešić za 40 godina rada.

Nakon predstavljanja, ocjenjivački sud je izabrao i najbolje. Ove godine na Festivalu folklorne koreografije treće mjesto osvojio je Gordan Vrankovečki uz folklorni ansambl Zagreb Markovac, drugo mjesto koreograf Nina Šešić Mežnarić uz folklorni ansambl Koprivnica, a pobjedu je odnio Tihomir Kukulić uz KUD Mak Trnovec Bartolovečki.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti