Četvrtak, 8. prosinca 2022.

U Đurđevcu održan okrugli stol o pružanju socijalnih usluga uslijed kriznih situacija

Cilj ovog projekta je doprinijeti razvoju i jačanju kapaciteta OCD-a te suradnje u lokalnoj zajednici

Preporučujemo

U đurđevačkoj je knjižnici proteklog tjedna održan okrugli stol s temom ‘Suradnja dionika u sektoru socijalnih usluga u organiziranju i pružanju socijalnih usluga uslijed kriznih situacija’.

Naime, radi se o aktivnosti u sklopu projekta ‘Budimo ruka podrške’ koju provodi križevačka udruga Maslačak, a u suradnji s đurđevačkom udrugom Mali princ te bjelovarskom udrugom OSIT.

Cilj ovog projekta, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, je doprinijeti razvoju i jačanju kapaciteta OCD-a te suradnje u lokalnoj zajednici.

Sudionici okruglog stola u Đurđevcu
Sudionici okruglog stola u Đurđevcu // Foto: Udruga Mali princ

Okruglom su se stolu odazvali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Grada Đurđevca, Centra za socijalnu skrb, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, đurđevačkih predškolskih i odgojno-obrazovnih institucija, Savjeta mladih i Gradskog društva za osobe s invaliditetom.

Uvodnu je riječ imala predsjednica udruge Mali princ Kristinka Štefan koja je pozdravila okupljene te se osvrnula na dosadašnju odličnu suradnju udruge sa svim nazočnim predstavnicima institucija.

Također, okupljenima se obratio dožupan Ratimir Ljubić koji je u svom govoru istaknuo oblike kojima Koprivničko-križevačka županija pomaže u radu udruga i jačanju civilnog sektora.

Raspravu je moderirala Ana Ivančan iz Križevaca usmjeravajući nazočne na razvoj novih ideja poboljšanja suradnje u sektoru socijalnih usluga.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti