Četvrtak, 1. lipnja 2023.

U Đurđevcu održano zanimljivo predavanje o informacijskoj sigurnosti i zaštiti podataka

Upotreba informacijsko-komunikacijskih tehnologija donosi sa sobom povećane rizike i prijetnje po sigurnost i privatnost suvremenog društva i pojedinaca

U Domu kulture Đurđevac održano je predavanje pod nazivom Informacijska sigurnost i zaštita podataka: ono što čujem, čitam i gledam u medijima, može se već danas dogoditi i meni. Održali su ga dr.sc. Dražen Lučić i dr.sc. Mario Weber sa Sveučilišta Sjever.

Predavanje je započelo citatom našeg poznatog umjetnika Arsena Dedića koji je svojedobno pjevao: “Ono sve što znaš o meni, to je tako malo…”. Možemo li je s tim značenjem pjevati i danas?

Brzi razvoj informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) i njihova sveprisutnost u našim životima potvrđuju da živimo u digitalnoj eri. Međutim, upotreba IKT tehnologija donosi sa sobom povećane rizike i prijetnje po sigurnost i privatnost suvremenog društva i pojedinaca.

  • Je li TikTok samo zabava?
  • Zašto su neke društvene mreže i usluge “besplatne”?
  • Tko sve može vidjeti (i čuti) preko kamere mog uređaja?
  • Što sve znaju o meni u umreženom digitalnom svijetu?
  • Znam li zaista tko su moji “prijatelji” na društvenim mrežama?

Na ta i još mnoga druga pitanja odgovarala su, dakle, dvojica predavača s dugogodišnjim iskustvom u području IKT i informacijske sigurnosti, dr.sc. Dražen Lučić i dr.sc. Mario Weber.

Predavanje je bilo namijenjeno učenicima, roditeljima, zaposlenicima i svima koji koriste računala i pametne telefone, stoji na službenim internetskim stranicama đurđevačke gradske uprave.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti