Nedjelja, 4. lipnja 2023.

U Đurđevcu svečano otvorena Kuća podrške Mali princ

Projekt je vrijedan 14,1 milijuna kuna, financiran je iz EU strukturnih fondova, a prostor od 565 kvadratnih metara koristit će 35 osoba

U Đurđevcu je svečano otvorena Kuće podrške Mali princ. Riječ je o novom i moderno uređenom prostoru u kojem će se osobama s teškoćama u razvoju i članovima Udruge Mali princ pružati razne socijalne usluge, poludnevni boravak i stanovanje.

Svečanosti otvorenja prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić, saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, državna tajnica Margareta Mađerić, v.d. ravnatelja SAFU-a Dragan Jelić, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednik gradskog Vijeća Željko Lacković, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Đurđevac Danijel Rupić, predsjednica Udruge Mali princ Kristinka Štefan, članovi Udruge i brojni drugi gosti i uzvanici.

Predsjednica Štefan uvodno je prisutne podsjetila na početke projekta vrijednog 14,1 milijun kuna koji je financiran iz EU strukturnih fondova te naglasila kako će prostor od 565 kvadratnih metara koristiti 35 osoba, a pokrenut će se i nova socijalna usluga organiziranog stanovanja uz podršku u kojem će moći boraviti osam osoba. Zahvalila je svima na pomoći i naglasila kako je projektom dokazano da zdravstvene teškoće nisi prepreke već izazov.

Kuća podrške Mali princ
Svečano otvorenje Kuće 0podrške Mali princ // Foto: kckzz.hr

Prigodnim riječima obratili su se i gradonačelnik Janči, predsjednik Gradskog vijeća Lacković, ravnatelj đurđevačkog Centra za socijalnu skrb Rupić, v.d. ravnatelja Jeić te ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić koji je naglasio važnost partnerstva lokalne zajednice i državnih institucija na temelju kojeg se i mogu omogućiti ovakvi projekti koji će donijeti mnogo smijeha i veselja.

Nakon otvorenja i razgledavanja novih prostora, uzvanici su obišli i budući Centar za osobe s invaliditetom te novi objekt Centra za socijalnu skrb Đurđevac u kojem će se pružati socijalne usluge za snažniju obitelj i podršku mladima u sklopu projekta u kojem Koprivničko-križevačka županija sudjeluje kao partner.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti