Nedjelja, 29. siječnja 2023.

U Galeriji Koprivnica otvorena izložba Maje Strgar Kurečić ‘Krajolici bijega’

Izložba se sastoji od četrdeset originalnih fotografija velikog formata koje pripadaju u sam vrh suvremene hrvatske fotografije. Radi se o apstraktnoj fotografiji organičkoga krajolika, istovremeno vrlo osobnog i moćnog

Preporučujemo

U Galeriji Koprivnica u petak je otvorena izložba apstraktne fotografije Maje Strgar Kurečić ‘Krajolici bijega’.

Izložba je realizirana u suradnji četiriju hrvatskih muzeja: Muzeja grada Koprivnice, koji je ujedno i nositelj programa, Gradskog muzeja Varaždin, Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu i Gradskog muzeja Virovitica.

Izložba se sastoji od četrdeset originalnih fotografija velikog formata koje pripadaju u sam vrh suvremene hrvatske fotografije. Radi se o apstraktnoj fotografiji organičkoga krajolika, istovremeno vrlo osobnog i moćnog.

‘Krajolici bijega’ predstavljaju sjajan primjer organske apstrakcije koja svoje temelje nalazi u istraživanjima Vasilija Kandinskog s početka 20. stoljeća.

Izložbu su okupljenima predstavili ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin, viša kustosica povijesti umjetnosti Muzeja grada Koprivnice Draženka Jalšić Ernečić te sama autorica Maja Strgar Kurečić.

Nakon pozdravnih riječi izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Izložba za posjetitelje ostaje otvorena do 23. listopada 2022. godine.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti